"SRBI SU ODRASLI U RATU" Svađa legendi NBA lige oko domaćih košarkaša: Znaš li odakle oni dolaze?

15:16 | 05-04-2024

Košarka 0

Ne viđaju se često ovakve svađe.

Kevin Garnet i Pol Pirs
EPA

Legendarni NBA igrači Pol Pirs i Kevin Garnet, koji su zajedno osvojili NBA prsten sa Boston Seltiksima 2008. godine, nedavno su izneli suprotstavljene stavove u vezi sa evropskim igračima u NBA ligi.

Pirs je javno izrazio mišljenje da su evropski igrači, općenito, manje fizički zahtevni i "mekši" u stilu igre u poređenju sa njihovim američkim kolegama.

“Niko ne smatra evropske igrače čvrstim, naročito one koji dolaze iz Francuske. Oni su fini ljudi, kao kolači, prijateljski nastrojeni”, rekao je Pirs i osvrnuo se na Viktora Vembanjamu:

VASA PREPUN SAMOPOUZDANJA Došao sam u NBA ligu da se dokažem, ovo je samo početak

“On nije čvrst momak – govori s**si jezikom, to nije nešto što poštujemo za čvrstog momka”.

S druge strane, Garnet je stao u odbranu Evropljana, ističući njihovu vrednost i doprinos timovima, posebno ističući talenat igrača sa ovih prostora.

“Evropljani su odrastali u pravom sr..um u ratu, čoveče. Išli su do škole dok je rat, bombe, sve… Govorim o Srbima, o Hrvatima, o nekim od tih mesta, čoveče… Govoriš kao da su Amerikanci sazdani od nekog drugačijeg materijala, a Evropljani potiču iz sasvim drugog načina života, igrao sam sa mnogo njih. Agresivni su, ne daju na sebe”, kaže Garnet.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading