LITVANCI VERUJU BIVŠEM TRENERU CRNO-BELIH Produžili ugovor sa Čankom do 2026. godine

14:45 | 17-04-2024

Košarka 0

Bivši trener Partizana deluje da je našao svoje mesto u košarkaškom svetu

Nenad Čanak
Alo/ Marko Metlaš

Litvanski košarkaški klub Lijetkabelis produžio je ugovor s trenerom Nenadom Čankom, pokazujući tako koliko se tamo ceni rad srpskog trenera.

Čanak, omiljen među domaćim navijačima, započinje svoju šestu sezonu kao prvi trener tima, produžavajući ugovor do 2025/2026. 

- Kontinuitet i konstantnost su veoma važni za naš klub. Trener Čanak ima veliki autoritet u očima igrača, uprave, navijača. Srećni smo zbog njegove privrženosti Panevežisu. Naravno, važni su i uspešni rezultati. Svi imaju zamke, ali trener Čanak stabilno radi cele godine. Videćemo kako ćemo završiti ovu sezonu, ali verujem da ćemo to uraditi časno - izjavio je predsednik tima Alvidas Bialuskas.

OVO JE SRAMOTA ZA KOŠARKU Igrač dobio tehničku zato što - nije želeo da se povredi?

Čanak je objasnio što mu je bilo važno da se vrati u Lijetkabelis...

- Ove sezone sam iskoristio priliku da odem negde drugde. Shvatio sam da mi je kao čoveku teško da budem uspešan u drugačijoj sredini. Ne govorim o razumevanju košarke, najvažnije mi je kako se ljudi vrednuju, koliko je važno poštovanje. Ako čovek želi da bude uspešan, mora da bude srećan, a ja se upravo tako osećam u Panevežisu - izjavio je Čanak.

Pod njegovim vođstvom, tim se vratio na peto mesto na tabeli litvanskog prvenstva nakon pobede u poslednjem kolu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading