ĐERONA POSLE ELIMINACIJE SRBIJE SA PRVENSTVA EVROPE Mi smo meč protiv Crne Gore izgubili protiv Islanda

21:20 | 16-01-2024

Ostali sportovi 0

Na poslednjem meču grupe C preliminarne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj, muška rukometna reprezentacija Srbije doživela je poraz u poslednjim sekundama od Crne Gore 29:30 (14:15)

Đerona
EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Tako su Orlovi uprkos hrabroj igri i želji, posle dva poraza golom razlike i remijem koji su Islanđani izborili na isti način kao Crnogorci ovu pobedu, umesto potencijalne karte za Keln, kupili kartu za povratak kući.

Selektor Srbije Toni Đerona dao je prvi komentar posle eliminacije.

- Čestitke ekipi Crne Gore za izuzetno intenzivnu utakmicu, zasluženo su pobedili. Mi smo ovu utakmicu izgubili prvog dana na ovom prvenstvu u prvom meču. Poslednja dva minuta protiv Islanda ubacila su “virus” u glave i uneli nesigurnost od kog se nismo oporavili do danas. Još u decembru smo rekli da će odlučivati jedna lopta i tako se i desilo. Ne samo večeras nego u svim utakmicama. Težak dan za navijače u Srbiji i ja im se izvinjavam zbog toga - rekao je katalonski trener a potom se osvrnuo na budućnost reprezentacije:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KRAJ ZA SRBIJU "Orlovi" posle nove drame izgubili od Crne Gore i završili učešće na Evropskom prvenstvu

- Ova ekipa iz obe perspektive mora da unapredi dosta. Mladi igrači iz juniorske selekcije uz ove koje smo već dobili kucaju na vrata ovog tima i uz određeno iskustvo verujem da Srbija ima perspektivu i da može da izraste u reprezentaciju za velika dela!

Iako je bio najbolji pojedinac, Lazar Kukić vidno je bio razočaran posle poraza.

- Ne bih komentarisao svoj učinak jer smo izgubili utakmicu, završili na poslednjem mestu i ovo takmičenje se za nas završilo katastrofalno. Ne znam šta bih drugo rekao. Jako sam razočaran, celo prvenstvo nismo bili kompletni svih 60 minuta na svakoj utakmici, što nije dovoljno na ovakvom takmičenju jer svaka reprezentacija ima svoje kvalitete. Mislim da smo danas u odbrani bili jako loši u odbrani i da nismo imali veliko srce poslednjih 10-15 minuta - zaključio je Kukić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading