SA ZLATNE PLANINE DO ZLATNIH ODLIČJA Fondacija Mozzart podržala turnir „Zlatibor open 2024“

14:00 | 26-09-2024

Tenis 0

Da je „beli sport“ samo za elitu predrasuda je koju svakog septembra na Zlatiboru razbija zvuk teniskih loptica na profesionalnom turniru „Zlatibor open“. Podršku održavanju ovog turnira, kao i kampa koji okuplja mlade teniske nade, već drugu godinu zaredom pružila je Fondacija Mozzart.

Zlatibor

https://www.instagram.com/p/DAYQS5OsC6N/

„Ovaj profesionalni ITF turnir održava se na terenima teniskog kluba „Zlatibor springs“, a nagradni fond iznosi 25.000 dolara. Zahvaljujemo Fondaciji Mozzart što nam već drugu godinu zaredom pomaže da ostvarimo našu ideju i misiju“, istakla je Marijana Dedić, direktorka turnira.

Ovogodišnji „Zlatibor open“ okupio je više od 160 takmičara iz 25 zemalja, a organizovan je i kamp za mlade neafirmisane tenisere koji su trenirali sa profesionalcima, ali i dobili priliku da se izbore za prestižnu vajld kartu i ulaznicu za takmičenje na turniru.

„Želeo bih da zahvalim Fondaciji Mozzart što nam je omogućila učešće na jednom ovako prestižnom turniru. Moja poruka za sve koji imaju priliku da učestvuju na ovakvom događaju jeste da obavezno probaju”, poručio je mladi teniser Ognjen Jagrović.

Zlatibor Promo
 

 

Prošlogodišnji kamp naišao je na veoma pozitivne reakcije kod igrača, kao i u teniskom svetu Srbije. Juniorski turnir prošle godine dobio je prestižnu nagradu ITF teniske federacije za najbolje organizovan turnir u svetu, u juniorskoj konkurenciji jačine J30.

Trening sa idolima uz Fondaciju Mozzart

Na Zlatiboru se svakog leta u okviru brojnih sportskih kampova okupljaju mladi talenti u različitim disciplinama. Mnogima od njih upravo je Fondacija Mozzart omogućila da veštine potrebne za osvajanje zlatnih odličja usavršavaju na zlatnoj planini.

Zlatibor Promo
 

 

Košarkaški kampovi Akademije Rebrača i „Profesora Aleksandara Nikolića“, kao i kamp Milana Borjana za buduće čuvare mreža, samo su neki od najznačajnijih koje je Fondacija Mozzart podržala prethodnih godina na Zlatiboru. Nekoliko hiljada mališana imalo je priliku da direktno od svojih idola i pod budnim okom vrhunskih stručnjaka uvežbava šutiranje trojki, slobodna bacanja i zakucavanja, kao i da uči tajne odbrane prostora između stativa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading