VELIKA ĐOKOVIĆEVA KRITIČARKA Napadala je Novaka zbog korone, na Vimbldonu igrala trudna, a nećete verovati čime se sada bavi

13:52 | 07-10-2024

Tenis 0

Ima druge planove

app

Luksemburška teniserka Mendi Minela je po okončanju karijere završila u Skupštini svoje zemlje. Ona nakon tenisa ima potpuno druge planove, a oni se tiču nje i njenih sugrađana u Luksemburgu.

Minela je počela tenisku akriejru 2001. godine i pre nego što je debitovala na WTA turu, predstavljala je svoju zemlju u FED kupu današnjem Bili Džin King kupu..

Najbolji plasman u karijeri joj je bio 66. mesto, a osvojila je i jednu titulu na čelendžeru u Hrvatskoj.

Nikada nije igrala finale turnira iz serije 250 i 500, ali jeste iz takozvane "hiljadarke" i to u Gštadu, gde je u meču za trofej poražena od Aliz Korne sa 6:4, 7:6.

Mendi je došla u centar pažnje kada je 2017. godine u prvom kolu Vimbldona nastupala u četvrtom mesecu trudnoće, pa niko nije ni razmišljao o njenom porazu, već o hrabrosti i posvećenosti koju je pokazala ova devojka.

Tri godine pre porođaja se udala za svog trenera Tima Somera koji ju je vodio do samog kraja karijere.

Sada, u 38. godini života zastupa Demokratsku partiju Luksemburga kao poslanica u tamošnjem parlamentu, a kao dama koja je rođena u Eš-suer-Alzetu, svoje mesto je zauzela u ime južnih kantona države.

Ona je za vreme korona virusa kritikovala Novaka Đokovića i ostale koji su bili organizatori egzibicionog turnira Adria Tura rekavši da joj nije jasno kako je moguće da se održi tako nešto bez ikakvih restrikcija

Tada je virus posustajao i u jednom momentu se činilo da je totalno prestala epidemija.

- Niko nije zadovoljan sa njihovom odlukom, ali ne možemo ništa da uradimo. Nadam se da će nauče lekciju i da je korona ostala prisutna. Potrebne su sve mere da bi se vratili u normalan život - tada je rekla Minela.

Od značajnijih mečeva sa našim predstavnicima, ova teniserka iz Luksemburga je upravo u svojoj domovini igrala protiv Jelene Janković 2015. godine i izgubila sa 6:1, 6:4.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading