ČUVENI TENISER PRVI PUT PROGOVORIO O RATU Morao je da napusti rodni kraj, detinjstvo mu uništeno: Ovo je Srbin, ovo je Hrvat

21:01 | 15-11-2023

Tenis 0

Ivan Ljubičić otvorio dušu

Ljubičić i Đoković
EPA/ALI HAIDER

Proslavljeni hrvatski teniser Ivan Ljubičić biće glavna tema dokumentarca koji treba da ugleda svetlost dana do kraja godine. Na platformi "Now", nakon što se njime bavio "Sky", dokumentarac o Ljubičiću pričaće nepoznate detalje iz karijere jednog od najvećih sportista Hrvatske svih vremena.

U jednom od inserata koji su objavljeni pre zvaničnog puštanja filma, Ljubičić govori o teškom odrastanju u Banjaluci, gde je rođen. Kako kaže hrvatski teniser, od malih nogu osetio je podelu jer su mu već u školi govorili ko je Srbin, a ko Hrvat.

- Rođen sam u Banjaluci i sećam se da su nam u školi od prvog dana govorili 'ovo je Srbin, ovo je Hrvat'. Dvadeset i više godina sanjao sam o domu, osećao se kao da mi je detinjstvo ukradeno. Sećam se osećaja usamljenosti, da se nikom nisam mogao obratiti. Mislim da sam u tenisu došao tamo gde jesam zahvaljujući teškoćama koje sam doživeo - rekao je Ljubičić.

Ivan Ljubičić je rođen u Banjaluci, ali se sa porodicom preselio u Hrvatsku tokom građanskog rata. Prvo je zajedno sa majkom i bratom prešao u Opatiju, a zatim se porodica skrasila u Rijeci kada je i otac uspeo da napusti Banjaluku. Ubrzo nakon toga Ljubičić se odselio u Italiju, gde je na akademiji ozbiljnije počeo da trenira tenis.

U karijeri je osvojio 10 ATP titula i stigao do treće pozicije na listi, a jedno vreme je bio i trener Rodžeru Federeru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading