ŠOKANTNO PRIZNANJE KIRJOSA Sedim na terasi i hoću da se ubijem...

06:00 | 13-12-2023

Tenis 0

Poznati teniser otkrio mračne detalje iz svoje prošlosti

Nik Kirjos
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Jedan od najkontroverznijih tenisera današnjice Nik Kirjos, svojevremeno kritičar, a kasnije prijatelj Novaka Đokovića, rešio je da otvori dušu i ispriča sve što ga godinama muči. Teniser iz Australije u poslednje vreme nije često na terenu, ali u ovom trenutku najbitnije je da znamo da je dobro - pošto je u njegovoj karijeri bilo trenutaka kada je pomišljao i na samoubistvo. 

Zbog svega što mu se dešavalo svojevremeno je završio na ispitivanju u psihijatrijskoj ustanovi, gde su pokušali da ga zadrže. Tada je shvatio da mora iz korena da promeni svoj život - više nije bilo prostora za alkohol, svakodnevna opijanja i zabavu. Ipak, nije bilo lako vratiti se na pravi put! 

- Razmišljam o tim trenucima i nužno se ne osećam tužno, a ni srećno. Taj deo mog života je gotov. To je baš bio haos. Kada se prisetim tog dela života, nisam razmišljao trezveno. Pio sam svako veče, u to vreme mislio sam da je sve zabava, a nije bila zabava, sam nanosio bol. Prijatelji su mi govorili da to nije zdravo, a ja sam ih ignorisao. Onda sam morao da odem u psihijatrijsku ustanovu u Londonu, a igrao sam protiv Nadala sutradan! I to su stvari koje... Svi su pretpostavljali da je sve u redu sa mnom. Odgovarao sam na pitanja, a oni su mi rekli da bi trebalo da ostanem u psihijatrijskog ustanovi još dve nedelje, pa da me ponovo pregledaju. Igrao sam protiv Nadala sutradan! - ponovio je Kirjos. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nik Kirjos i Novak Đoković AP Photo/Mark Baker

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KIRJOS BRUTALAN Đoković bi ga živog pojeo

Australijski teniser nastavio je da priča svoju ispovest, a detalji koje je otkrio bili su još mračniji.

- Pogledao sam se i bio sam u fazonu 'Ne mogu ja ovo'. Moram nekako da promenim ove navike, tako da... Imao sam tragove samopovređivanja. Morao sam da nosim dugi rukav na Centralnom terenu Vimbldona. Niko nije znao ni za jedan od ovih problema. Bilo je teško. Kada se osvrnem na to, ne znam kako... Ne znam kako sam se izvukao, da budem iskren. Bio sam u tolikom haosu. Najgore od svega je što su mediji, a imao sam pristojne rezultate u to vreme, bili u fazonu 'Da li je ovo novi Nik Kirjos?'. A ja... To je bio najmračniji period mog života. Bio je turnir u Meksiku, u Akapulku, gde sam razmišljao o samoubistvu. Znate, bio sam na terasi svog hotela i iskreno sam razmišljao o tome, a moj tim mi je govorio 'E, moramo da igramo za 10 mintua'. Na kraju sam izašao na teren, odigrao sjajno i osvojio turnir! I svima na svetu palo je na pamet 'Vau'. Da li je to ta osoba koju smo svi čekali? Dok sam ja ustvari, bio na ivici svega - dodao je Kirjos.

Nik je tokom karijere osvojio Australijan open u dublu sa zemljakom Tanasisom Kokinakisom, a u singlu je igrao finale Vimbldona i izgubio je od Novaka Đokovića. Za sada ima osvojenih sedam titula, a pomenutu u Meksiku osvojio je 2019. godine tako što je u finalu savladao Sašu Zvereva.

Najbolji plasma na ATP listi mu je 13. pozicija iz 2016. godine, a u karijeri je pobeđivao sve najbolje tenisere svoje ere - ima pozitivan skor protiv Novaka Đokovića (2:1), dok je beležio trijumfe i protiv Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Endija Mareja. Takođe, pozitivan je i u okršajima sa Danilom Medvedevom, Andrejem Rubljovom, Stefanosom Cicipasom, Sašom Zverevom,...

BONUS VIDEO: 

Ivana Vasiljevic

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading