NOVAKOVA ORGANIZACIJA POSLALA PORUKU Oglasili se povodom slučaja poznate teniserke i mišljenjem iznenadili sve

14:23 | 06-03-2024

Tenis 0

Poslata je jaka poruka.

novak
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Odluka da se Simoni Halep smanji kazna zbog navodnog kršenja antidoping pravila izazvala je različite reakcije, a izvršni direktor PTPA organizacije, koju je osnovao Novak Đoković, nije saglasan sa oduševljenjem koje je propraćeno ovom odlukom.

Ahmad Nasar, direktor PTPA, izneo je snažno mišljenje putem mreže "X" u vezi sa najnovijim razvojem situacije oko suspenzije. Dok mnogi smatraju da je smanjenje kazne pobeda rumunske teniserke, Nasar nije delio isto oduševljenje.

- Prvo i najvažnije, drago nam je da je Simona konačno očistila svoje ime. Ali uzdržite se od toga da to nazovete „pobedom“. Ovde niko zaista nije pobedio. Ona ne dobija poslednju godinu i po dana unazad. Ona ne dobija poene za rangiranje i novac nazad. I, zagonetka, CAS je presudio da je Simonina suspenzija okončana prošlog jula… neko ima vremensku mašinu?? Ovo mora da se promeni. I radićemo da to promenimo - jasan je bio Nasar.

 

 

NOVAČE, TI LENJI... Ovako je Šarliz Teron isprozivala Đokovića dok su igrali tenis

CAS (Sud za sportsku arbitražu u Lozani) doneo je odluku da Halepova može ponovo zaigrati, a ona je bila suspendovana na četiri godine u septembru 2023, uz privremenu suspenziju od oktobra 2022. godine. Prema CAS-u, suspenzija rumunske teniserke istekla je u julu prošle godine.

Podsetimo da je PTPA, organizacija koju predvodi Novak Đoković, pružila podršku Simoni Halep u trenucima kada je naišla na probleme u vezi sa suspenzijom.

- PTPA je posvećen to da Simona Halep, kao i svi ostali teniseri, imaju fer suđenje tokom čitavog procesa. Borićemo se za njena prava i gledati da urgiramo na transparentnosti za sve ostale tenisere - stajalo je svojevremeno u saopštenju organizacije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading