JAKE REČI IZ TENISKOG SVETA: Divim se Novaku Đokoviću, on je poseban

14:26 | 09-03-2024

Tenis 0

Divne reči upućene najboljem teniseru u istoriji igre.

epa
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Ogroman broj kolega ceni Novaka Đokovića. Nije ni čudo što mnogi o njemu govore samo biranim rečima, a među njima je i Rumunka Simona Halep.

Ona je nedavno ponovo došla u žižu medija pošto joj je zbog dopinga umanjena suspenzija na devet meseci, koja je odvano istekla, pa sada ne postoje nikakve prepreke da se 32-godišnjakinja vrati tenisu.

Težak je period bio iza Halepove, a ona je javnosti otkrila da joj je velika podrška bio Novak Đoković koji joj je pisao tokom čitavog procesa.

- Mnogo se divim Đokoviću zbog svega što predstavlja na terenu. Divim se njegovoj ambiciji, on je poseban, drugačiji čovek, divim mu se kao sportisti u celosti. Ne poznajem ga lično, ali radi sve što može kako bi ostao najbolji, brine o tome šta jede… Ja ne! Ja jedem i čokoladu, ali uspela sam da se ne ugojim, što je veoma važno. Novak mi je poslao poruku – i pre i posle suđenja. Kerber, Barti, Kvitova takođe, ne mogu da kažem da je to prijateljstvo jer smo protivnice, ali bila sam veoma srećna što su mi pisale.

Uprkos tome što nije igrala u prethodnih godinu i po dana, svi sponzori su potvrdili da ostaju uz nju.

- Obično sam veoma introvertna, ali sada sam zvala sve sponzore i objasnila šta se desilo. Nisu tražili detalje, ali rekli su da ne veruju da sam se dopingovala i da će nastaviti da rade sa mnom. To je jedinstvena stvar, videla sam mnogo slučajeva kada sponzori napuste sportiste. To mi je bilo olakšanja, svetlo u mraku, to što ti ljudi nisu verovali da sam se dopingovala.

Za kraj je Halepova bila upitana i za poruku Serene Vilijams koja je jasno alaudirala da je zbog dopinga Rumunke ostala bez jedne titule na Vimbldonu.

- Nemam ništa da kažem povodom toga što je Serena napisala. Svako je slobodan da kaže šta hoće, bilo je mnogo kritika i mnogo uvreda ka meni. One su me motivisale da se borim da pokažem istinu, ali oni koji su me podržavali za mene su bili mnogo, mnogo važniji - zaključila je Simona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading