UVERTIRA ZA AUSTRIJSKI DERBI Dragović izjavom podigao temperaturu i prisetio se "delija"

13:30 | 21-09-2024

Fudbal 0

Bivši štoper Crvene zvezde dodatno motivisan.

Dragović

Napustio je na kraju prošle sezone Aleksandar Dragović redove Crvene zvezde i vratio se u bečku Austriju u kojoj je i ponikao.

Upravo će njegov sadašnji tim odigrati gradski derbi sa Rapidom u nedelju. U uvertiri pred meč u Beču, iskusni štoper je izjavom podigao temperaturu.

- Prekaljen sam za derbi. Šta može biti bolje i uzbudljivije od igranja na punom stadionu na kome vas mrzi 80 odsto navijača?

Uporedio je potom Dragović i bečki sa beogradskim derbijem između Crvene zvezde i Partizana.

- Izuzetno je važan za navijače. Ali ne možeš sebe da izludiš. Sa Zvezdom sam proživeo tri godine beogradskih gradskih derbija protiv Partizana, pa sam na to dosta navikao, ali tamo su pravila drugačija nego ovde. Jednom su tokom treninga uz pomoć drona pokušali da saznaju našu taktiku. Jednom su i navijači tražili da skinemo dresove. Uvek sam kupovao namirnice za nedelju dana više, za slučaj da izgubimo derbi. Srećom, izgubio sam samo jedan. Ne prihvataju poraz.

Kada je već kod navijača, bivši reprezentativac Austrije je istakao da su ga "delije" impresionirale.

- Naravno, navijači Crvene zvezde su neverovatni, način na koji su slavili, fudbal je za njih zaista religija. Morate da osvojite titulu. Zahtevaju mnogo, ali i daju mnogo. Naravno, voleo bih da proslavim i jednu sa Austrijom, iako znam da neće biti lako - rekao je Dragović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading