JEZIVA ISPOVEST SRPSKOG FUDBALERA: Bio sam mrtav na terenu, Bog je poslao anđela sa tribina

11:52 | 19-10-2024

Fudbal 0

Dragiša Gudelj opisao jeziv incident.

Dragiša Gudelj

Ostaće mart prošle godine zauvek zapisan u sudbini Dragiše Gudelja. Tada je srpski fudbaler kolabirao na meču Kordobe, da bi nedugo potom odlučio da završi fudbalsku karijeru iako ima tek 27 godina.

Sada je brat bivšeg reprezentativca Srbije Nemanje Gudelja za španski "AS" pristao da se priseti najstrašnijeg trenutka u karijeri.

- Bio sam na terenu praktički mrtav, bez pulsa. Meni je to sve bilo kao sekund. Kad sam ustao, pitao sam šta mi se dogodilo. Mislio sam da me neko udario. Kasnije su mi rekli da sam bio bez svesti oko sedam minuta, dok je srčani zastoj trajao tri minute.

Zahvalio se mlađi Gudelj doktoru koji je tog dana bio na tribinama i za koga veruje da ga je Bog poslao.

- Imao sam sreće što se Bog pobrinuo da tog dana na tribinama bude njegov anđeo Pepe Segur, kardiolog bolnice u Kordobi, jedan od najboljih u Španiji i veliki navijač kluba. On mi je drugi otac, s njim imam poseban odnos. Bio je prisutan i kad sam odlučio da prestanem sa fudbalom, dva-tri dana nakon što mi se to dogodilo drugi put. Kad me je video kako padam, već je znao šta se događa, nije oklevao te je uskočio na teren. S doktorom Bretonesom iz Kordobe mirno je rešio situaciju na punom stadionu. Ni njima to nije bilo lako. Tri i po minute života nisu mala stvar. Bio sam na ivici da se ne vratim ili da se vratim na neki drugačiji način. Hvala Bogu i njima, koji su pravovremeno bili tu. Dugujem im život.

Dragiša Gudelj Printscreen
 

Slična situacija kao i srpskom fudbaleru se dogodila i Kristijanu Eriksenu tokom utakmice Danske.

- Nazvao me i pričali smo skoro sat vremena nakon prve epizode. Bio sam uplašen kao malo dete, imao sam puno pitanja nakon onoga što mi se dogodilo, a on je bio jako smiren. Savetovao me, pogotovo po pitanju mentalnog stanja. Rekao mi je da je teško, ali da moram da budem pozitivan, prihvatim situaciju i da to može svakome  da se dogodi - zaključio je Dragiša Gudelj.

On se posle prvog kolabiranja vratio na teren, međutim usledilo je nedugo potom i drugo i tu je rešio da završi karijeru.

Ipak je zdravlje daleko bitnije...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading