STRPLJENJE NA IZMAKU, ODE 720.000.000 EVRA Ten Hag puno troši, malo mleka daje

21:56 | 27-10-2024

Fudbal 0

Don Karlo bi mogao da mu podeli jednu lekciju.

Ten Hag ostaje u Junajtedu

Strepljenje uprave i navijača Mančester junajteda je na izmaku. Slavni engleski klub doživeo je novi poraz, ovog puta od Vest Hema u gostima (2:1), pa zauzima 14. mesto na tabeli Premijer lige nakon devet odigranih kola.

Holandski trener Erik ten Hag već trofejne vitrine Old Traforda obogatio je sa FA i Liga kupom, od kako je 2022. godine zaseo na trenersku klupu. Ipak, (pre)malo za standarde trostrukog prvaka Evrope i 20 puta najboljeg tima Engleske. Ostrvski mediji poodavno šalju signale da je dojučerašnji kormilar reprezentacije Geret Sautgejt njegov naslednik, a Ten Hagu se sada svašta spočitava.

Foto: AP Foto: AP
Detalj sa meča Vest Hem - Mančester junajted

 

Za razliku od prošle sezone, "crveni đavoli" u proseku osvajaju drastično manje bodova. Po meču svega 1,22! Lane je bio prosek 1,58, dok je u prvoj Ten Hagovoj sezoni prosek iznosio 1,97 po meču. A silno su se pojačali - ponovo. Mladi stručnjak (54) je inače potrošio ogroman novac tokom mandata u Mančester junajtedu. Klub je zbirno dao čak 720.000.000 evra na pojačanja! Primera radi, stariji kolega Karlo Anćeloti je u prethodne tri sezone sa Realom osvojio dve Lige šampiona, izdvojivši tričavih 298,5 miliona za nove igrače. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading