SRPSKI DUEL OTIŠAO NA STRANU PETROVIĆA Čelsi sa penala rešio londonski derbi

15:32 | 13-01-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Čelsija golom iz penala nadigrali Fulam sa 1:0 u meču 21. kola Premijer lige

Premijer liga
EPA-EFE/NEIL HALL

Imala je Srbija dvojicu predstavnika u malom londonskom derbiju ovog subotnjeg popodneva. Sa jedne strane je mrežu Čelsija čuvao Đorđe Petrović, dok je sa druge u veznom redu Fulama zaigrao Saša Lukić.

Na kraju je talentovani golman dobio ovaj duel. Čelsi je sa penala stigao do nove pobede u Premijer ligi - 1:0!

Sjajnu intervenciju je zabeležio Petrović u prvom poluvremenu. Igrao se 28. minut kada je opasan udarac uputio Hari Vilson, ali je kod desne stative bivši golman Čukaričkog sigurno reagovao i odbranio.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Upravo je pred kraj prvog dela igre i rešeno pitanje pobednika. Prodor Rahima Sterlinga po desnoj strani je zaustavio Isa Diop prekršajem.

Potpuno neshvatljivo je Francuz uklizao, noga mu je "ostala" i Englez je pao. Bilo je to dovoljno za penal u nadoknadi prvog poluvremena koji je sigurno izveo Kol Palmer.

Ispostavlja se da je ofanzivni vezista verovatno i najbolje pojačanje Čelsija u eri Toda Bolija. Dirigovao je i danas igrom "plavaca".

Mogao je Čelsi i do ubedljivije pobede. Čak dva puta su pogađali stativu domaći igrači. Najpre Rahim Sterling u 53. minutu, a potom i Konor Galager tačno pola sata kasnije.

Istakao se Petrović i u drugom poluvremenu. Imao je situaciju jedan na jedan sa Raulom Himenezom kojem je takođe odbranio pokušaj.

Da napomenemo da je Saša Lukić na teren ušao u 83. minutu, dok je Petrović čitav meč branio za Čelsi i to radi sve bolje i bolje.

Na kraju, zaslužena pobeda dvostrukog šampiona Evrope koji je svezao tri pobede i polako se penje na tabeli. Ako ovako nastavi, možda ni borba za plasman u evropska takmičenja nije toliko daleko.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading