MOŽE LI BIZARNIJE DA SE IZGUBI? Užičanima je samo još ovo trebalo, igrač uzeo dres sa pogrešnim brojem, meč registrovan službenim rezultatom

18:02 | 05-04-2024

Fudbal 0

Sloboda se grčevito bori za opstanak i svaki bod joj je preko potreban

Sloboda
Printscreen

Povratkom Ljubiše Stamenkovića na klupu Slobode, Užičani su doživeli preporod i sa tri vezane pobede podgrejali nadu da bi mogli da ostanu u Prvoj ligi Srbije. A, onda im se dogodio neverovatan gaf koji bi mogao da ih skupo košta.

Aleksandar Pivić je zbog greške Užičana bio primoran da danas obavesti Slobodu i novobeogradski Radnički, da je utakmica igrana 29. marta u glavnom gradu Srbije, u kojoj je gostujuća ekipa slavila minimalnim rezultatom, sada registrovana službenom pobedom 3:0 za domaćine.

Sloboda je sama sebi napravila problem zbog neverovatnog propusta – u njenom timu svih 90 minuta odigrao je igrač sa brojem 26, kojeg nije bilo u protokolu. Navodno je igrač slučajno uzeo dres sa pogrešnim brojem, ali kako niko u klubu to nije primetio i sprečio ga da izađe na teren sa brojem koji mu ne pripada, moraće zakonski da odgovara.

Protivnik koji je na terenu izgubio 0:1, po završetku meča je jedva dočekao da iskoristi ovaj gaf Užičana i podnese zvaničnu žalbu Zajednici Super i Prve lige Srbije, čiji direktor Pivić nije imao kud nego je morao da postupi onako kako zakon jasno nalaže u takvim slučajevima, a to je da se meč registruje kao da je Sloboda izgubila službenim rezultatom 3:0, jer nema postupka dokazivanja, saznaje Sport klub.

Klub iz Užica sada ima pravo da uloži žalbu na tu odluku drugostepenoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije, ali zbog činjenice da je 30. kolo na programu naredne sedmice, onda će biti insistirano da se taj slučaj reši što pre.

Rok za to je osam dana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading