LIGA NACIJA Španci razmontirali Švajcarce, šta bi Hrvatska bez Modrića?

23:57 | 08-09-2024

Fudbal 0

Zanimljivi rezultati u Ligi nacija.

Fudbalska reprezentacija Španije

Kiksnula je Španija na Marakani protiv Srbije remijem (0:0), međutim večeras je razmontirala Švajcarce takođe u gostima - 4:1!

Poslao je prvak Evrope vrlo moćnu poruku. Najpre je Hoselu u četvrtom minutu doveo "crvenu furiju" u vođstvo, da bi Fabijan Ruiz u 13. duplirao vođstvo.

Nije to bio kraj uzbuđenjima u prvom delu igre. Ostala je Španija sa igračem manje u polju posle crvenog kartona Robina le Normanda u 20. minutu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iskoristio je to Zeki Amduni da u finišu prvog dela igre prepolovi zaostatak Švajcarske. Očekivalo se da četa Murata Jakina jurne u drugom delu igre. Da sa brojčanom prednošću na terenu pojuri makar remi. Ali...

Španci su zaigrali kao u transu. Fabijan Ruiz i Feran Tores su u samo tri minuta potpuno nokautirali rivala i tako doneli prvu pobedu Luisu de la Fuenteu u ovom izdanju Lige nacija.

Fudbaleri Hrvatske savladali su Poljsku rezultatom 1:0, a Portugal je posle preokreta savladao Škotsku 2:1 u mečevim drugog kola grupe A1 Lige nacija.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske AP Photo/Darko Bandic
 

 

Pobedonosni gol za Hrvatsku dao je kapiten Luka Modrić iz slobodnog udarca u 52. minutu. Poljska je mogla do izjednačenja u 70. minutu, ali je kapiten Robert Levandovski pogodio stativu.

Škotska je u Lisabonu povela golom Skota Mektominija u sedmom minutu, ali su stvari došle na mesto kad je u igru u drugom poluvremenu ušao Kristijano Ronaldo.

Prvo je u 54. minutu Rafael Leao namestio gol Brunu Fernandešu, a zatim je u 88. Ronaldo doneo pobedu Portugalu posle asistencije Nuna Mendeša.

Posle dva odigrana kola u grupi A 1 Portugal ima šest bodova, Poljska i Hrvatska po tri, a Škotska je bez boda.

U narednom kolu, 12. oktobra, Hrvatska dočekuje Škotsku, a Poljska Portugal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading