SRBI POKORILI ZAGREB Naši reprezentativci osvojili tri medalje

17:22 | 15-01-2024

Ostali sportovi 0

Rvačka reprezentacija Srbije osvojila je dve bronzane medalje u muškoj i jednu srebrnu u ženskoj konkurenciji na prvom ovosezonskom Ranking turniru u Zagrebu

SRBI POKORILI ZAGREB Naši reprezentativci osvojili tri medalje
Shutterstock/Državna zastava Republike Srbije

Do bronzanog odličja su stigli Georgi Tibilov i Aleksandar Komarov, dok se srebrom okitila Fani Nađ.

Od ostalih naših takmičara Sebastijan Nađ bio je peti, Ali Arsalan zaustavljen je u četvrtfinalu, dok su u prvom kolu poraženi Luka Katić, Mario Vuković, Boris Petrušić, Aleksa Ilić.

Peh je doživeo Mihail Kadžaja koji je posle ubedljivog trijumfa u prvom kolu zbog povrede morao da završi učešće na ovom turniru, ali prema informacijama iz tabora našeg nacionalnog tima on će uz terapije i prilagođen sistem treninga uskoro ponovo biti potpuno spreman.

- Veoma sam zadovoljan učinkom. Osvojene su dve medalje u konkurenciji 700 rvača iz 50 zemalja. O značaju ovih rezultata govori i podatak da smo na ovom turniru nastupili bez Viktora i Matea Nemeša, a nikada ranije ranking turnir nije bio sa ovolikim brojem učesnika - sumirao je utiske iz Zagreba selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac i potom dodao:

- Izuzetno visok nivo rvanja su pokazali Komarov i Tibilov, ali moram da naglasim da niko od boraca nije bio pod pritiskom osvajanja odličja. Ovo je bila prva provera posle izuzetno napornih bazičnih priprema i osnovna želja nam je bila da sagledamo trenutnu formu. Dobri su bili Ali Arsalan i Sebastijan Nađ, a Petrušić, Vuković, Katić i Ilić su veoma mladi za ovakvu konkurenciju. Još nemaju dovoljno iskustva, ali njihovo vreme tek dolazi - zaključio je Dokmanac.

Srpski rvači direktno iz Zagreba idu u Poreč, gde će u narednih 12 dana nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo koje se u Bukureštu počinje 12. februara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading