Otvorena memorijalna soba Dušana Miloševića

10:42 | 02-06-2024

Ostali sportovi 0

U programu 13. memorijalakviru memorijala „Dušan Milošević“, u Stragarima, kod Kragujevca, u Osnovnoj školi „Julijana Ćatić“ otvorena je memorijalna soba posvećena jednom od dvojice – uz Dragutina Tomaševića, prvih srpskih sportista koji su učestvovali na Olimpijskim igrama i to 1912. godine u Stokholmu.

Kragujevac
Grad Kragujevac

Pored velikog broja meštana, među kojima je bilo najviše dece, ovom skupu prisustvovali su Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i promoter ovogodišnjeg memorijala, kao i predstavnici Gradske uprave Kragujevca.

Dušan Milošević je rođen u Strragarima, u Stokholmu je na 100 metara osvojio treće mesto, ali se na cilju srušio, a kasnije je utvrđeno da je bio otrovan arsenom, ali policijska istraga o tom slučaju nikad nije završena. Milošević se takmičio i u plivanju, a bio je i osnivač BSK-a i odbrambeni fudbalertog tog kluba.

Kragujevac Grad Kragujevac
 

 

Učesnici memorijala posetili su postament kuće u kojoj je živeo Milošević, prisustvuju simboličnim trkama na 100 metara i prate revijalnu fudbalsku utakmicu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading