NEKADA KRITIKOVAO ĐOKOVIĆA, A SADA SIPA HVALOSPEVE NA NJEGOV RAČUN Novak treba da bude ponosan, preživeo je Rafu i Rodžera

13:01 | 15-10-2024

Tenis 0

Ponovo se oglasio čuveni teniser.

Đoković, Federer i Nadal

Legendarni švedski teniser Mats Vilander ističe da poraz od Janika Sinera u finalu Šangaja neće imati nikakvog uticaja na Novaka Đokovića i neće umanjtii njegov značaj.

- Mislim da nam Novak govori da želi da nastavi da igra zbog ovih momaka, Karlosa Alkarasa, Janika Sinera i ostalih. Kao da kaže, oni su tako dobri da me guraju da igram još bolje i bolje - rekao je Vilander

- Možda Novak više nije tako dobar kao što je bio, ali i dalje ulaže svoj maksimum svaki dan i u stanju je sve da to postigne, iako je čak imao i operaciju kolena.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Osvrnuo se na činjenicu da je Novak praktično ostao jedini aktivni teniser iz Velike trojke. Federer je u penziji već dve godine, dok će mu se na kraju ove sezone pridružiti i Nadal.

- Mislim da je Novak veoma ponosan jer se nadmetao sa Federerom i Nadalom tokom cele karijere i na kraju završio na vrhu u odnosu na njih dvojicu – ističe Vilander i podseća koliko je Đoković morao da se potrudi da bi nadmašio dvojac koji je dominirao tenisom kada je izlazio na veliku scenu.

- Jeste on mlađi od njih, ali ih je preživeo. Prošao je kroz oluju i postao teniser sa najviše uspeha.

Vilander je uveren da je uticaj velike trojke na Sinera i Alkarasa ogroman:

- Mislim da to baš Đoković najbolje vidi, jer zna koliko su Federer i Nadal uticali na njega. Uostalom, Novakov uticaj na današnje igrače je takođe veliki, pogotovo kada je u pitanju njihova fizička priprema.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading