MAJKA PADA U NESVEST, BRAĆA I JA PLAČEMO Đokovićeva emotivna ispovest: Udarila je glavom i pala

18:22 | 18-10-2024

Tenis 0

Svi ti teški momenti učinili su ga jačim

MAJKA PADA U NESVEST, BRAĆA I JA PLAČEMO Đokovićeva emotivna ispovest: Udarila je glavom i pala

Novak Đoković je postao najbolji teniser svih vremena zbog neverovatne mentalne snage. Mnogi se pitaju u čemu je njegova tajna i kako uspeva da ostane miran u stresnim trenucima.

Ima razne tehnike koje je koristio da bi u tome uspeo, ali je jedan od najvećih razloga za tu snagu glave, ono što je prošao kada je bio mali, kroz rat i bombardovanje.

- Rat je horor, nešto najgore što može da se doživi, strah od nepoznatog. Ne znate da li će sledeća bomba da ti padne na glavu i tako je svakog dana. Alarmi, sirene, sve to nas je budilo tokom noći kada se približe avioni. Sećam se svoje majke jedne noći... - počeo je Novak intervju za "La Nacion".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Opisao je šta se onda dogodilo i kako je Dijana završila na zemlji, dok je on bio tu sa braćom i plakao.

- Spavaš, onda se čuju sirene, moraš da uzmeš torbu i da se skloniš u sklonište. Prvi put kada se dogodilo moja majka je ustala u mrklom mraku, jer smo svi spavali zajedno nismo znali šta se dešava i plakali smo noćima. Udarila je glavom u grejač i pala je u nesvest. Tri sata je ujutru, moj otac je tu i vidi svoju ženu koja je pala u nesvest. Ja sam imao 12 godina, braća osam i četiri, svi smo plakali, potpuna panika. Ali, to je jedno iskustvo koja nas je ojačalo kao porodicu, kao osobe. Ponavljam, ne želim to nikome.

Onda je otkrio šta je svrha njegove fondacije:

- Dakle, jedan od najvažnijih razloga zašto radimo sa decom u našoj fondaciji je taj što želimo da stvorimo bolje društvo, da imamo bolje obrazovanje. A globalna nepravda čini da se osećam veoma ranjivo, posebno prema deci ili prirodi. Veliki sam ljubitelj prirode i životinja. Videći da me patnja uništava.

U istom stilu je nastavio:

- Ima i nešto što nije vezano za to, ali u jednom trenutku da, i to me čini tužnim, a to je svakodnevna patnja ljudi zbog zdravstvenih problema. A kada imaju taj osećaj da nema nade, nemam rešenje za taj strah. Kada sam bio dete, u mojoj porodici su bile teške bolesti i na to sam veoma osetljiv. Zamišljam zdraviji svet mentalno i fizički, povezan sa prirodom i poštujem je. Ima gradova u kojima nastavljaju da grade zgrade i zaboravljaju na ekologiju, važnost svakog drveta. Svako drvo nas obezbeđuje kiseonikom, daje nam život, energiju, hranu za našu dušu, sunce. Ali mi se zadubimo u naše telefone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading