OLGA IPAK NIJE USPELA DA PRIREDI SENZACIJU Danilovićeva posle velike borbe izgubila od šampionke Vimbldona, čeka se Novak

05:12 | 02-01-2024

Tenis 0

Srbija - Češka 0:1

Olga
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Olga Danilović poražena je od Markete Vondrušove sa 6:1, 3:6, 6:3, pa je tako Češka povela sa 1:0.

Ubrzo će na teren muškarci, a sastaju se Novak Đoković i Jirži Lehečka.

Iako to rezultat ne pokazuje, prvi set je bio dosta izjednačen. Gotovo u svakom gemu Danilovećva je bila ravnopravna, imala nekoliko šansi, ali je sve one najvažnije poene osvojila šampionka Vimbldona.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U duelu dve levoruke teniserke Čehinja je bila hrabrija na brejk loptama i to je odnelo prevagu.

Odlično je Olga otvorila drugi set i ekspresno povela sa 3:0 i to tako što je dva gema u nizu dobila bez izgubljenog poena.

Ipak, sedma teniserka sveta uspeva da se vrati u igru i izjednači na 3:3. Međutim, Danilovićeva je ostala fokusirana, iskoristila katastrofalan servis gem Vondrušove u kom je napravila dve uzastopne duple servis greške, napravila novi brejk, a potom vrlo brzo došla i do seta.

Tamo gde je stala u drugom, nastavila je srpska teniserka u trećem setu. Odmah je oduzela servis rivalki, ali je onda odigrala verovatno i najlošiji gem od početka meča i nije uspela da potvrdi brejk.

To se ispostavilo kao presudan trenutak u meču.

Vondrušova je povela sa 5:1 i bez većih problema privela meč kraju.

Danilović - Vondrušova 1:6, 6:3, 3:6

Treći set:

3:6 - Kraj! Pobeda Vondrušove!

3:5 - Još se igra. Ostavlja Olga poslednji atom snage i ostaje u meču, ali, potreban joj je još jedan brejk.

2:5 - Ne predaje se Danilovićeva i uspeva da vrati jedan brejk. Ipak, i dalje je ovo velika prednost za Čehinju.

1:5 - Olga je ostala bez snage i Vondrušova pravi novi brejk za velikih 5:1.

1:4 - Potvrđuje brejk Marketa. Bilo je 30:30, ali onda Danilovićeva promašuje ponovo čist zicer na mreži.

1:3 - Brejk ponovo pravi Vondrušova. Izgubila je Olga praktično dobijen gem, pošto je imala 40:15. Skupo ju je koštala loša rekacija na mreži, kada je verovatno hvatala aut, posle čega Čehinja dolazi do brejk lopte, a onda i do brejka.

1:2 - Rutinski gem za Čehinju.

1:1 - Momentalno Vondrušova vraća brejk! Verovatno i najlošiji gem od početka meča odigrala je Olga Danilović, a završila ga je velikim promašajem na mreži.

1:0 - Breeejk! Nastavlja Olga tamo gde je stala u drugom setu. Prvu brejk loptu nije iskoristila, ali jeste drugu nakon greške Vondrušove. Pustila je ruku Danilovićeva, igra agresivno i to joj donosi rezultat.

Drugi set:

 

 

6:3 - Sjajna Olga dolazi do seta! Iskoristila je treću set loptu i došla do izjednačenja.

5:3 - Breeejk! Poklonila je Vondrušova ovaj gem Olgi pošto je odservirala dve duple servis greške zaredom i sada će naša teniserka servirati za set.

4:3 - Prekida Olga seriju Vondrušove i dolazi do veoma važnog gema.

3:3 - Treći uzastopni gem za Čehinju. Pretila je Olga, igralo se na razliku, ali nije uspela da dođe do brejk lopte.

3:2 - Vraća brejk Vondrušova! Odličnim forhendima je došla do dve vezane brejk lopte. Olga je uspela prvu da spasi, ali ne i drugu, pošto je volej poslala u aut.

3:1 - Evo prvog gema za Vondrušovu u drugom setu.

3:0 - Tako se potvrđuje brejk! Gem sa nulom za Olgu Danilović!

2:0 - Breeejk! Perfektan gem je odigrala Olga. Sjajnim forhendom je stigla do tri vezane brejk lopte, sačekala grešku rivalke i došla do brejka bez izgubljenog poena.

1:0 - Najbolji gem od početka meča odigrala je Olga Danilović i povela u drugom setu.

 

 

Prvi set:

1:6 - Dobija Vondrušova prvi set sa 6:1.

1:5 - Neverovatno, imala je Olga 40:15 i delovalo je da će lako doći do gema, ali je onda izgubila četiri poena u nizu. Vondrušova servira za set.

1:4 - Prvi gem na servis Vondrušove u kom Olga ne dolazi do brejk lopte. Čehinja sve bliža prvom setu.

 

 

1:3 - Evo prvog gema za Olgu. Divan volej je odigrala pri rezultatu 30:30, sačekala potom grešku protivnice i upisala se na semafor.

0:3 - Potvrđuje Vondrušova brejk. I ovaj gem se igrao na razliku, Danilovićeva je ovoga puta imala dve brejk lopte, ali je kod prve napravila grešku, dok je Čehinja drugu uspela da spase odličnim napadom i realizacijom na mreži. Šteta, sva tri gema su bila vrlo tesna, ali Olga nijedan nije uspela da dobije.

0:2 - Brejk pravi Vondrušova. Na 30:30 Danilovićeva je odservirala duplu servis grešku, Čehinja je potom odigrala dosta dobar drop šot koji naša teniserka nekako uspeva da vrati, ali je Marketa imala lak zadatak i prošla je na mreži.

0:1 - Odmah na startu dug gem koji se igrao na razliku. Imala je Olga brejk loptu, ali je Vondrušova odservirala as iz drugog servisa i uspela da je spasi. Zatim je naša teniserka promašila jedan forhend, a potom ritern smestila u mržu i Čehinja je povela.

03.00 - Teniserke upravo izlaze na teren.

22.58 - Olga će pokušati da napravi iznenađenje, pošto igra protiv Vondrušove koja je sedma na WTA listi i tako trasira Srbiji put među osam najboljih.

22.56 - Češka je doživela poraz od Kine sa 3:0, dok je Srbija bila bolja od pomenute reprezentacije sa 2:1. Naša selekcija će plasman u četvrtfinale izboriti samo u slučaju pobede.

22.55 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču između Olge Danilović i Markete Vondrušove. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Perta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading