SPORT.ALO U ŠETNJI SA ANDREOM Lepa Rumunka posetila Beograd, gledala "večiti" derbi, hvalila Đokovića i probala pljeskavicu: Moje srce pripada Srbiji (FOTO)

18:25 | 12-03-2024

Tenis 0

"Sport.alo" dočekao je lepu Rumunku, prošetao po Beogradu i od nje čuo impresije sa prvog "večitog" derbija između Crvene zvezde i Partizana koji je gledala na "Marakani". To je, zapravo, bio i glavni razlog zašto je ona došla u Beograd na kratak odmor.

Andrea Prisikarju
Marko Metlaš/Alo

 

 

Pre dve i po godine pažnju svetske javnosti na sebe skrenula je atraktivna rumunsa teniserka Andrea Prisikarju (24), a ubrzo nakon toga svoj prvi intervju za srpske medije dala je baš za "sport.alo". 

U više navrata nije došlo do susreta sa Andreom, što zbog obaveza, što povreda i preskočenih turnira, ali ovog marta nije bilo prepreka. "Sport.alo" dočekao je lepu Rumunku, prošetao po Beogradu i od nje čuo impresije sa prvog "večitog" derbija između Crvene zvezde i Partizana koji je gledala na "Marakani". To je, zapravo, bio i glavni razlog zašto je ona došla u Beograd na kratak odmor.

Andrea Prisikarju Marko Metlaš/Alo
 

Tokom šetnje brzo je bilo jasno koliko se Rumunki dopada srpska prestonica, grad u kom je odrastao i njen omiljeni sportista Novak Đoković. Svi već znaju koliko Andrea voli Srbiju, ne krije simpatije prema Vanji Milinkoviću Saviću za koga i sama kaže da je njen tip muškarca. Ljubav između nje i Srbije je uzajamna, jer ogroman broj njenih fanova i jeste baš iz naše države.

- Beograd je najdraži grad koji sam posetila. Preselila bih se ovde, eto, toliko mi se sviđa. Drago mi je da sam pronašla vremena za ovo malo putovanje, naročito zbog "večitog" derbija. Jela sam dobru hranu, lepo se provela, upoznala sjajne ljude i videla prelepa mesta. Šta više od toga mogu da tražim? Sve je bilo savršeno. Već planiram da letnji odmor provedem u Beogradu.

Tokom i nakon večitog derbija Andrea je bila prepuna utisaka, pozitivnih, naravno. Osetila je pravu atmosferu, videla sjajan fudbal, ili kratko i jasno - uživala je na tribinama stadiona Rajko Mitić. Pozirala je i sa obeležjima Crvene zvezde, a pogađate, za tako nešto kriv je Novak Đoković koji je navijač crveno-belih.

Andrea Prisikarju Marko Metlaš/Alo
 

- Derbi je imao sve ono čemu sam se nadala. Adrenalin, strast, nestvarnu atmosferu i odličan fudbal. Zvezda je odlično napadala, a Partizan se odlično branio. Respektujem oba kluba i priznajem da sam se našla u nezgodnoj poziciji kada sam birala za koga ću navijati. Imam prijatelje na obe strane. Teško je odlučiti, pa ću biti u konfuziji posle ovog meča. Želim da se zahvalim Zvezdi na ulaznicama. Sedela sam blizu južnoj tribini, pa sam mogla da čujem i gostujuće navijače. Sigurno je ovo bio najbolji meč koji sam gledala u životu. Pored toga, zaljubila sam se u navijače u Srbiji, neverovatno je koliko su privrženi i lojalni. Takođe, fudbaleri su bili sjajni, borili su se do poslednjeg minuta. Obožavam da gledam utakmice u kojima se igra muški, sa mnogo duela i kontakta - kaže Andrea i dodaje:

- Ovo je bio moj prvi derbi koji sam gledala, prvo iskustvo tog tipa, tako da nemam pritisak na mojim leđima kada su u pitanju ova dva kluba. Moram prvo mnogo da naučim.

Kako i sama priznaje ugojila se nekoliko kilograma u Beogradu, a za sve je kriva srpska kuhinja, pre svega pljeskavica.

- Pljeskavica je život! Ugojila sam se nekoliko kilograma tokom posete Beogradu, ali me nije briga. U Beogradu je dozvoljeno da se ugojim (smeh).

Andrea Prisikarju Alo/Miloš Milenović
 

Rumunka ima želju da se uskoro ponovo vrati u srpsku prestonicu. Želja joj je da gleda i derbi u plej-ofu Superlige Srbije, a ako ne tada, onda je letnji odmor već bukiran.

- Daću sve od sebe da dođem i na derbi u Aprilu, ali će biti teško jer ću imati mnogo obaveza na turnirima u narednom periodu. Ako se ne dogodi da tada dođem, sigurno ću odvojiti nedelju dana i stižem tokom leta da uživam u ovom prelepom gradu.

 

"Novak može da radi šta god poželi, sigurno osvaja grend slem ove godine"

Ne treba trošiti reči na to koliko Andrea voli Novaka Đokovića. Nedavno joj je i sam Nole odgovorio i zahvalio se na velikoj podršci putem društvenih mreža. Što se nastavka sezone najboljeg tenisera u istoriji tiče, Rumunka smatra da će Nole sigurno osvojiti grend slem trofej.

- Na njegovom nivou Đoković može da radi šta želi. On najbolje poznaje svoje telo, u savršenom je balansu. Ako neko zna kada da uradi pravu stvar, to je onda Nole. Naravno da će osvojiti još grend slemova, u to nemam sumnje. Kao što je i sam rekao, ići će iz godine u godinu i videti kuda to vodi. U dobroj je formi, zdrav je, što je najbitnije i samim tim može da postigne sve što poželi.

Vreme je za velike izazove

Što se njenih ličnih planova tiče, sada sledi period ozbiljnih turnira.

- Nakon mesec dana priprema, moj "rodeo" počinje na Kipru i nastavlja se u Puli, to je plan za narednih četiri, pet nedalja. Nakon toga videćemo šta sudbina ima da mi ponudi. Prethodni period nije bilo lak po mene. Mnogo stvari se dešava u mom privatnom životu i pokušavam da pronađem način da to sve iskontrolišem, da nađem balans svemu. Sa druge strane, ne možete imati jednostavan život i jak karakter. Cena koju plaćamo je da izaberemo jedno, a izgubimo drugo, tako da se ja držim ovog drugog, neka je život težak, karakter mora biti jak.

"Moje srce pripada Beogradu"

Imala je Andrea i posebnu poruku na kraju razgovora.

- Za kraj moram da kažem ovo, imam potrebu za tim. Hvala ti, Beograde, za ova dva predivna dana. Bilo je savršeno! Moje srce je zauvek ovde!

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading