"NOVAK IZGLEDA KAO DA IMA 19" Poznata teniserka otkrila: Tražim inspiraciju u Đokoviću

09:17 | 27-03-2024

Tenis 0

Kao i mnoge druge.

Novak Đoković
EPA/John G Mabanglo

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka, trostruka šampionka turnira u Majamiju, ostvarila je plasman u polufinale, uz Novaka Đokovića kao glavnu inspiraciju.

Nakon izuzetno napetog meča, Azarenka je savladala Ruskinju Juliju Putincevu rezultatom 7:6, 1:6, 6:3. U polufinalu će se sastati sa Jelenom Ribakinom, koja je eliminisala Mariju Sakari sa 7:5, 6:7, 6:4.

Posle meča, Azarenka je priznala da se ugleda na svetskog broja jedan, Novaka Đokovića, koji joj pruža motivaciju, isto kao i Naomi Osaki.

POVRATAK KRALJA Posle Monte Karla, Đoković se vraća na mesto uspeha

Azarenka EPA-EFE/MAST IRHAM
 

-  Imam 34 godine i veoma sam uzbuđena zbog povratka u završnicu. Pokušavam da izvlačim inspiraciju od Novaka Đokovića jer on izgleda kao da još ima 19 godina. Ja se zaista ne osećam kao da imam 34. Ne osećam se kao da sam na turu provela 20 godina. Ali, moje telo me ponekad na to ipak podseća. Pogotovo ujutro, kada se probudim - priznala je Beloruskinja.Azarenka je do sada osvojila 21 trofej, uključujući dva Grend slem naslova na Australijan openu 2012. i 2013. godine. Iako je tri puta igrala u finalu US Opena, poslednji put 2020. godine, ne razmišlja o povlačenju.

Njena naredna suparnica u polufinalu, Jelena Ribakina, bivša šampionka Vimbldona, do sada nije osvojila nijedan set u njihovim prethodnim susretima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading