LEGENDARNI TENISER NE OTPISUJE ĐOKOVIĆA Novak će naći motivaciju da osvoji 25. grend slem

20:27 | 08-09-2024

Tenis 0

Smatra da se Novak još uvek pita za sve

Novak Đoković

Novak Đoković će prvi put posle sedam godina završiti sezonu bez osvojene grend slem titule. Mnogi smatraju da je ovo početak kraja najboljeg tenisera svih vremena.

Ipak, tako ne misli legendarni Džon Mekinro. Nekadašnji broj jedan kaže da Novaka motiviše sama činjenica da su mnogi već počeli da ga otpisuju.

- Ne možete tek tako da ga otpišete. Istina je da se sada možda po prvi put ozbiljno pitate da li će on osvojiti nešto ponovo. Koliko će taj momak još biti motivisan? I onda se desilo da je uzeo olimpijsko zlato. Zadivljen sam da je taj motiv imao tako dugo - kaže Mekinro.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Svakako možete da budete iznenađeni. Ako ne osvoji grend slem, pitali bi ste se, kako je to moguće, pa prošle je uzeo tri od četiri. I sada kažemo da više neće osvojiti nijednu. Opet, bio bih iznenađen da to uradi zbog njegovih godina. U nekoj tački to vas stigne, izgubi se pomalo taj faktor straha kod nekih momaka. Neki koji su mislili da nemaju šanse, počnu da osećaju da ih imaju i čitava stvar se promeni i postane mnogo teže. Sa tim se on suočava sada. Biće interesantno videti a li će uspeti da se izbori sa tim. Svakako mislim da će naći motivaciju za tu 25. titulu.

Mekinro smatra da će najveća prepreka Novaku na putu ka najvećim trofejima biti Karlos Alkaras.

- Alkaras je najkompletniji igrač svoje generacije, bolji je od ostalih. Toliko je dobar. Da ste mi ranije rekli da će Đoković, Nadal i Federer imati svaki bar po 20 slemova, rekao bih vam da ste ludi. Nekako su sport doveli na viši nivo. Pričamo o trojici verovatno najvećih koji su se bavili ovim sportom. Srećni smo što Đoković još igra i što ovi mladi igrači, Alkaras i Siner dolaze i imaju neku vrstu rivalstva sa njim. Sledeća stanica je da tu bude i bar nekoliko Amerikanaca i još par drugih igrača, jer u ovom sportu su potrebna rivalstva. Velika rivalstva. To sve čini interesantnijim i pravi od njih bolje igrače. Veoma je važno. Jer u svim sportovima godine niko ne pobeđuje - zaključio je Mekinro. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading