NEMA OPRAVDANJA Komšije kritikuju zbog "ubij Srbina", narušen nam je ugled

16:27 | 15-10-2024

Fudbal 0

"Umesto da se odgovori zvižducima, sasvim suprotna stvar".

fudbal

Navijači Bosne i Hercegovine i Mađarske udružili su se u sramotnom skandiranju na račun Srbije.

Oni su, naime, na sinoćnjem meču Lige Nacija u BiH skandirali "ubij Srbina", tako što su severne komšije Mađari započeli poklič, a bivši sunarodnici iz vremena Jugoslavije dovršili odvratano skandiranje.

Međutim, ima onih razumnih koji osuđuju takve postupke. Konkretno, novinar portala "sportsport.ba".

- Na početku i tokom susreta uglavnom se navijalo na fer i sportski način, ali nakon poslednjeg sudijskog zvižduka scene koje jednostavno ne želimo gledati na sportskim borilištima. U jednom trenutku gostujući navijači su počeli skandirati "ubij, ubij Srbina" i umesto da se na njhov sraman potez odgovori zvižducima, sasvim suprotna stvar.

Deo navijača našeg nacionalnog tima koji je još uvek bio na tribinama Bilinog Polja pridružio se Mađarima u ovom sramotnom činu. Na taj način narušen je ugled Bosne i Hercegovine i sasvim sigurno će ove slike i snimci obići Evropu i naići na osudu celokupne javnosti.

Rekli bismo s potpunim pravom. Opravdanja za ovakve i slične stvari ne sme biti jer nedopustivo je da u 2024. godini s tribina i dalje čujemo ovakve povike. Dodajmo da su mađarski navijači na početku utakmice podigli i parolu "Žrtve poplave počivajte u miru" što je svakako potez za svaku pohvalu. Ali, sve dobro pokvarili su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Nažalost, u tome im se priključio i deo navijača našeg nacionalnog tima", naveo je novinar pomenutog portala - poručio je kolega iz sarajevskog medija.

"Dnevni avaz" izašao je sa naslovom: "Poruka 'navijačima': Prestanite da nas sramotite!", te naveo da je viđen "sramotan istup", dok "Avaz" kaže da "sramotne istupe navijači zadrže za svoja četiri zida i da tamo zazivaju ubijanje ovih ili onih koji čine vašu, odnosno našu zemlju, "da će baš ti isti navijači prvi zapevati nezvaničnu himnu i stihove 'Od mora do Save, od Drine do Une'.

- Apsurdno je da se u 2024. godini još uvek ljudi dele u ovoj državi. Svi smo tu da doprinesemo boljitku ove reprezentacije i države, nebitno odakle dolazimo, ko smo, šta smo, koje smo veroispovijesti. Mislim da bi dobro bilo da se konačno prestane s tim podelama - kažu sa portala "Klix.ba".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading