GVARDIOLA NA KONFERENCIJI POMENUO MIHAJLOVIĆA Ovo je istorijski tim, osvojili su Ligu šampiona

20:20 | 12-12-2023

Fudbal 0

Trener "građana" govorio je i o problemima njegovog tima sa povredama

pep gvardiola
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola održao je konferenciju pred utakmicu Crvene zvezde i Mančester sitija.

IMALI SMO VELIKA OČEKIVANJA U GRUPI Bahar najavio meč sa Sitijem, ali i posebnog gosta iz Izraela

Utakmica je na programu sutra sa početkom od 18:45.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Trener Sitija govorio je o izostanku Kevina de Brujena, ali je pomenuo kakav je Crvena zvezda zapravo tim.

- Naravno, više volim da Kevin igra, jer on je odličan igrač. Ja ne dovodim u pitanje kvalitete De Brujnea, on nam je potreban, ali pošto se nije vratio, moramo se snaći sa igračima koje imamo. Da, u načelu sam srećan, moglo bi da bude bolje, moglo bi da bude i gore. Da li imaš dobre rezultate ili ne, treba izvući iz toga najbolje što se može. Dakle, menadžer treba da drži tim u ravnoteži, da ne bude depresivan i za sada smo srećni što smo ovde. Kvalifikovali smo se protiv istorijskog tima, koji je osvojio Ligu šampiona, imao je jake igrače, tu je Siniša Mihajlović, srećni smo što smo ovde, da završimo ono što smo započeli u grupnoj fazi.

Erling Haland definitivno neće igrati protiv Zvezde.

- Ne, on će se vratiti u četvrtak i videćemo hoće li igrati u subotu ili nedelju, ne mogu da budem u ovom momentu tačniji i precizniji.

"Građani" su na putu da uđu u istoriju, pošto niko od klubova iz Engleske nije ostvario šest pobeda u grupnoj fazi Lige šampiona.

- Pa kad razmislim o tome da to niko nije uradio, možda nećemo ni mi. Mi ćemo pokušati da igramo, da igramo dobro i da pokušamo da pobedimo.

Dosta igrača je van protokola zbog povreda.

- Da, ima ih puno, imamo puno igrača, pola sezone su oni nosili igru, ti igrači koje ste sada pomenuli. Dakle, nije da nam nešto nedostaje, nego morate da se adaptirate. Za sada je sve to dobro, kao da smo nešto mnogo izgubili u igru, izgubili smo jednu utakmicu u sedam i to je sada propast. Navikli smo sebe i navijače na pobede, ali u tome je suština. Ne sama činjenica da si neku utakmicu dobio ili izgubio. Mi smo uspeli da pobedimo pet utakmice, ali smo za sutra spremni i pokušaćemo da ostvarimo i ono što smo prošle godine, da pobedimo Zvezdu, koji je institucija i sa velikim prestižom.

Upitan je Pep da li će sutra vršiti neke izmene i eksperimentisati.

- Ne, pripremili smo utakmicu i naravno da ćemo zameniti neke igrače, ali imali smo svaka tri dana utakmice, to je naporno. Tako da se radujem što ćemo sutra moći da vidimo neke igrače koji su igrali manje nego do sada.

Neće "građani" imati priliku za obilazak glavnog grada Srbije, pošto će morati odmah nazad za Mančester.

- Ne možemo da odemo u restoran na muziku, odmah posle utakmice moramo da se vratimo u Mančester. Ali možda leti ću imati priliku da dođem i da uradim sve.

Posebne reči hvale imao je o selektoru košarkaške reprezentacije, Svetislavu Pešiću.

- Da, da, očekujem prijatnu i lepu atmosferu. Neverovatno je kako je Pešić još prisutan sa svojom energijom. On je dao prvi trofej Barseloni u košarci, imam jako lepa sećanja na njega, i dalje smo bili u kontaktu u Minhenu, kada je on trenirao, sada više nisam sa njim u kontaktu, ali ako može da vidi ovu konferenciju, hoću da mu poželim sreću, njemu, sinu u Minhenu, znam da je ostvario veliki uspeh na Mundobasketu, gledao sam njegove utakmice u polufinalu. Dosta je ostario, ali ima energiju, viče na igrače, vrši pritisak, on je neverovatna legenda. Bio je uspešan u nacionalnom timu, bio je sjajan.

Za kraj je istakao da se nada dobroj utakmici.

- Igrači moraju da pruže dobru igru, da budu dobri u dobrim ili lošim trenucima. Dobro se pripremamo, sutra imamo pripreme, nadamo se dobroj utakmici. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.


 

Komentari(0)

Loading