KRALJ OTKRIO: Evo da li Saldanja napušta Partizan i pod kojim uslovima

11:06 | 10-01-2024

Fudbal 0

Sportski direktor Partizana progovorio o budućnosti brazilskog napadača

FK Partizan FK Radnički Kragujevac
Alo/Marko Metlaš

Pali "parni valjak" polako motore. Počinje Partizan sa zimskim pripremama. Izvršio je prozivku trener Igor Duljaj, ali je veću pažnju privukao sportski direktor Ivica Kralj koji je govorio o promenama u igračkom kadru.

Ono što sve navijače Partizana najviše zanima je svakako status brazilskog napadača Mateuša Saldanje koji je veoma interesantan mnogim klubovima.

Ističe Kralj da je ideja da Brazilac ostane, ali da je moguće i da ode i to samo u slučaju ogromne finansijske ponude na adresi kluba iz Humske.

- Što se Saldanje tiče, mene interesuje da ova ekipa ostane na okupu. To je moja želja. Međutim, kako sada stvari stoje, Saldanja nije na prodaju. To je bitan igrač za nas i odluka kluba je da on ostane. On ostaje u Partizanu. Jedino, ako dođe neka ponuda koja ne može da se odbije, ali on ostaje u klubu za sada. Mi nepristojene ponude nemamo u ovom trenutku. Da ne pričamo o tome. Ali, ako bude, to je pitanje za generalnog direktora.

Izvesno je da će najmanje jedan igrač tokom zime pojačati Partizan. Možda i dvojica.

- Posla uvek ima. Mislim da neće biti nekih preteranih aktivnosti. Letos smo doveli 11 pojačanja. Sada će biti dopunske selekcije, jednog ili dvojice igrača. Neće biti puno dolazaka. Znate kako, mi smo napravili analizu prethodnog dela, prethodnih šest meseci. Trener je izneo stav gde bi trebalo da se pojačamo, bočno i krilni napadač. Letos smo napravili ozbiljan prelazni rok i sada bi bilo preterano da dovedemo više od jednog ili dvojice igrača.

Ivica Kralj Marko Metlaš/Alo
 

 

Naglašava Kralj da će se klub bazirati i na Omladinsku školu koja je nadaleko poznata, ali koja je poslednjih sezona nešto malo manje nego inače proizvela igrače za prvi tim.

-  Ponavljam, voleo bih da svi ostanu. Ima kontakata i interesovanja, ali naši ciljevi se znaju i bilo bi dobro da svi ostanu. Postoji mogućnost da neko ode, ali mislim da niko od igrača koji su došli pre šest meseci neće otići. Mi svakodnevno radimo, skautiramo, gledamo igrače i gledamo šta je nama prihvatljivo. Ima puno igrača koji su interesantni Partizanu, a koliko možemo sebi da priuštimo, to ćemo videti. Ali, kao što sam rekao, imamo kvalitetne igrače iz Omladinske škole i to bi trebalo da bude baza za budućnost.

Govorio je Kralj i o slučaju Matije Popovića koji je kao slobodan igrač otišao iz Partizana u Milan.

- Svi ti momci imaju potpisane ugovore sa Partizanom. nisam učestovavao u ranijim razgovorima sa Matijom Popovićem i zapšto nij epotpisao ugovor. Znam koliko i vi. Žao mi je zbo gnjega. U ime svih nas mogu da mu poželim sreću, bez obzira što nije u Partizanu - zaključio je sportski direktor crno-belih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading