BOG TE VIDEO U Montevideo stiže medalja, prva posle 13 godina, jedna Sofija čeka bronzu

06:00 | 15-07-2024

Fudbal 0

Luis Suarez, najzaslužniji za trijumf na penale nad Kanadom, slaviće sa ženom koja ga podržava celog života

Luis Suarez i Sofija Balbi

Urugvaj je dočekao medalju posle 13 godina. U Montevideo ne stiže trofej Kopa Amerike, kao 2011. iz Argentine, ali i bronza iz SAD doneće radost.

Luis Suarez EPA/Erik S Lesser
 

Ni reč o penziji

Suarez posle susreta za treće mesto nije pominjao penziju.
- Važno da cenimo napor koji je tim napravio. I to u utakmici u kojoj je najteže pronaći motivaciju. Ali, ponos koji osećamo kad nosimo ovaj dres znači nam mnogo. Na kraju uvek je dobro završiti pobedom - rekao je 37-godišnjak koji je za Urugvaj odigrao 142 meča.

 

Luis Suarez je po mnogima, mada on to još nije potvrdio, odigrao poslednje takmičenje u dresu reprezentacije i to kako - dao je gol u 90+2. minutu da spreči pobedu Kanade, koja je dotad vodila 2:1 (Kone 22, Dejvid 80. - Bentankur 8), a onda bio precizan i tokom izvođenja penala. Posle njegovog pogotka Dejvis je zatresao prečku i uz konačnih 4:3 s bele tačke bronza ide u Južnu Ameriku. Urugvajci su, inače, u četvrtfinalu izbacili Brazil i izazvali tragediju u zemlji kafe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luis Suárez (@luissuarez9)

 

Suarez je, po običaju, golove proslavio ljubljenjem tetovaže posvećene deci, a čim mu je medalja okačena o vrat, uperio je prst ka ženi koja ga prati gotovo celog života.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofi (@sofibalbi)

 

Luis i Sofija Balbi su u ljubavi još od tinejdžerskih dana, ona je imala 13, a on 16 kad su počeli vezu. I njoj, iako iz bogate familije, nije smetalo što budući golgeter svetskog kalibra - rekorder reprezentacije sa 68 pogotka - čisti ulice Montevidea! Stala je uz njega i podržavala ga u težnji da postane profesionalni fudbaler. Ljubav im se nije ugasila ni kad se ona s porodicom preselila u Španiju, naprotiv, 2009. su je krunisali brakom, a onda su stigla i deca - ćerka Delfina i sinovi Benjamin i Lautaro.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luis Suárez (@luissuarez9)

 

Urusi su na kraju meča za bronzu u Šarlotu nosili „El Pistolera“ na rukama, slaveći junaka nacije, a on će tek da slavi osvajanje bronze. Sa Sofijom...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luis Suárez (@luissuarez9)

 

A u finalu su rano jutros igrali branilac titule Argentina i Kolumbija, koja je na ovom šampionatu imala podršku „poglavice“ s velikim grudima.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading