OTKRIVAMO Otkud ljubičasta boja na dresu Partizana? Sve je počelo pre tri godine

14:03 | 14-09-2024

Košarka 0

Na društvenim mrežama se uveliko "razglaba" o ovom detalju.

kkp

Ne samo što je priredio spektakl u Hali 3 Beogradskog sajma, već je Partizan i predstavio nove dresove za sezonu 2024/25. Zanimljivo, osmu godinu zaredom je njihov proizvođač kompanija "Under Armour".

Ipak, mnogi su primetili da na uniformi nisu samo crna i bela boja, već se na bočnoj strani našla i ljubičasta. Mnogi su se zapitali da li postoji neko značenje u vezi sa time, a odgovor je da ne postoji ništa posebno.

"GROBARI" ĆE GA JOŠ VIŠE ZAVOLETI Pokuševski fasciniran Partizanom, ovako nešto je mogao samo da sanja

Kako saznaje sport.alo, u pitanju je umetnički utisak i želja da se na originalan način napravi neka vrsta kontrasta, pa postoji dogovor da se koristi alternativna boja kako bi se na taj način simbolizovala određena sezona. Tako je bilo i prethodnih godina kada su se na dresu našle žuta i zelena.

Zanimljivo, sve je počelo u sezoni 2021/22, sa željom da se zlatnom bojom obeleži 30. godišnjica od osvajanja titule šampiona Evrope, a i devedesetih godina je Partizan jednom imao narandžaste detalje, pa su inspiracija za promenu na današnjim dresovima spomenuti momenti iz prošlosti.

Dakle, i u budućnosti možemo da očekujemo da će se na crno-belom dresu pojaviti "treća" boja, pa će biti zanimljivo videti u kom smeru će se mašta u Humskoj ulici dalje razvijati.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading