JOKIĆ MOŽE DA TE POBEDI NA MNOGO NAČINA Meloun oduševljen asistencijom Srbina, jake reči za Džokera

15:21 | 13-01-2024

Košarka 0

Nikola Jokić ne prestaje da oduševljava košarkašku javnost

Majkl Meloun
EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT

Poslednji primer jeste asistencija o kojoj bruji cela NBA liga, a na koju imun nije ostao ni trener Denver Nagetsa Majk Meloun. 

Nikola Jokić je još jednom demonstrirao svoje majstorstvo na terenu tokom nedavnog meča protiv Nju Orleans Pelikansa, ostavljajući nas bez daha svojom izvanrednom asistencijom u poslednjem minutu prvog poluvremena. 

Košarkaši Denvera upisali su pobedu nad ekipom Nju Orleansa rezultatom 125:113. Nikola Jokić je meč završio sa 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

DRAMA OKO BROJA Jokić šmekerski odgovorio NBA legendi na napade

U trenucima kada se već spekuliše o izboru asistencije godine, Jokić je postavio visoke standarde. Naizgled rutinski, srpski košarkaš je prvo izveo impresivan blok kako bi oslobodio put za svog saigrača, a zatim je brzo prošao preko terena, dolazeći do isprekidane linije. 

Što se desilo sledeće, izgledalo je gotovo nadrealno. Bez gledanja, Jokić je pasom iza leđa maestralno pronašao Arona Gordona koji je pametno utrčavao ka obruču. Asistencija je bila više od običnog dodavanja lopte - bila je to umetnost, preciznost i prava košarkaška genijalnost upakovana u jednom potezu.

Rezultat te magične akcije bio je moćno zakucavanje Gordona, što je samo dodatno učvrstilo vođstvo Denver Nagetsa na poluvremenu - 66:51. 

Posle meča je Majk Meloun govorio o pomenutoj asistenciji. 

– Nisam mogao ni da zamislim dodavanje iza leđa, preko glave. Kada ste klinac koji gleda NBA, to je Medžik Džonson, to je Pistol Pit Maravič, momci koji su igrali atraktivno. Nikola može da te pobedi na mnogo načina i to je definitivno bilo jedno od najboljih dodavanja koje sam video da je napravio – zaključio je strateg tima iz Kolorada. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Nikola Kalinić
Košarka

UBILI SU NAS Oglasio se Nikola Kalinić

16:40

3 maj, 2024

Košarka

Košarkaš Barselone Nikola Kalinić rekao je posle debakla u četvrtom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige i poraza od 34 razlike (58:92) da ih je Olimpijakos fizički "ubio" na terenu i istakao da ekipa sad želi da iskoristi prednost domaćeg terena za koje se borila tokom regularnog toka sezone.

Komentari(0)

Loading