VIŠE NEMA NAZAD Amerikanac za Alo! poručuje: Zvezda odsad samo bolja

07:25 | 14-01-2024

Košarka 0

Došao je na Mali Kalemegdan na mala vrata, a već posle nekoliko meseci izrastao je u možda najveće i najbolje pojačanje crveno-belih

Džoel Bolomboj
Alo!/Marko Metlaš

 

Džoel Bolomboj se izborio za poziciju startnog centra i predstavlja istinsku silu u reketu.

Džoel Bolomboj Foto: EPA/ANDREJ CUKIC
 

Čovek velikog iskustva igranja na Starom kontinentu ističe u razgovoru za Alo! da je ekipa srpskog prvaka, konačno, stasala.

- S obzirom na okolnosti, ne bih rekao da je prvi deo sezone loše odrađen s naše strane. Ekipa je preživela promenu trenera, promenu igrača, a ako se vratimo na pripreme, možemo konstatovati da nikad nismo bili svi na okupu. Pojedinci su bili s reprezentacijama, neki su bili povređeni... Sad smo upoznali sistem novog trenera, pronašli smo svi uloge u timu i bolje sarađujemo međusobno - rekao je Bolomboj, i dodao:

- Verujem, kao i saigrači, da odsad možemo biti samo bolji. Ako pogledate skoro sve naše poraze u Evroligi, videćete da su mahom bili tesni, s jednocifrenom razlikom. Osećamo da smo tu sa svima, ali nam treba konstantnost, uključujući i mene.

Džoel Bolomboj Profimedia
 

Zakucavanje potez kola u Evroligi

Zakucavanje Džoela Bolomboja na gostovanju Armaniju, i to preko najboljih defanzivaca u evropskoj košarci Kajla Hajnsa, Evroliga je izabrala za potez 21. kola. Magična asistencija Miloša Teodosića ka Dejanu Davidovcu je na trećem mestu.
Među 10 najboljih poteza su i dva s meča Partizan - Makabi. Na petom je izvađena lopta iz auta Uroša Trifunovića (dodao Jamarazu za polaganje), a na sedmom zakucavanje Ledeja iz akcije koja je počela blokadom Kabokla.

Dok je u evropskim velikanima CSKA i Olimpijakosu uglavnom imao status rezervnog centra, u Zvezdi je ta uloga znatno veća.

- Mnogo sam razgovarao individualno s trenerom i znam da ima očekivanja od mene. Ne bih to nazvao pritiskom, niti to tako osećam. Mene raduje činjenica da svaki put kad kročim na teren znam da imam važnu ulogu u timu. Ona se mnogo razlikuje od onoga što se od mene tražilo u CSKA ili Olimpijakosu. Teško je bilo izboriti se u tim klubovima za minutažu jer je konkurencija bila izuzetna. Sad imam veću ulogu i uživam u tome. 

Janis Sferopulos Foto: EPA/ANDREJ CUKIC
 

Džoel je svestan da se u Srbiji porazi ne praštaju.

- Očekivanja navijača me ne brinu, iako znam da su najveća moguća od ovog tima. Bio sam u sličnim situacijama. Znate, kad igrate za CSKA prosto morate da pobedite svaku utakmicu, takav je mentalitet u tom klubu. Slično je bilo u Olimpijakosu. 

Nikola Topić Tanjug/Marko Đoković
 

Neizbežna tema, kako kod nas tako i širom planete, jeste Nikola Topić i njegovi dometi u Evropi i „preko bare“.

- Mnogo je dobar, a još ima mnogo prostora za napredak. Sjajno čita igru, zna da šutne, zna da napadne prodorom ili doda saigraču. Takođe, uspešan je u čuvanju visokih bekova. Verujem da će otići u NBA jednog dana i tamo ostati. Ali za to će mu pored talenta trebati malo sreće i pametan izbor tima, trenera s kojim će raditi... Kao što znate, da biste uspeli u NBA, mnogo toga vam se mora poklopiti.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading