AKO NE BUDEMO IMALI DVA PREDSTAVNIKA...Čuveni košarkaš se oglasio i poslao jaku poruku Evroligi o budućnosti Partizana i Zvezde u eliti

19:00 | 14-01-2024

Košarka 0

Legendarni košarkaš nema dilemu...

Igor Rakočević
Alo/Marko Metlaš

Nedavno je Paulijus Motiejunas govorio o budućim promenama u Evroligi, a njegove reči zabrinule su sve ljubitelje košarke u Srbiji i regionu. 

Naime, prema njegovim rečima, sva je prilika da naša zemlja od naredne sezone neće imati dva predstavnika u najelitnijem košarkaškom takmičenju.

I pored činjenice da Crvena zvezda i Partizan po svim parametrima pripadaju evroligaškom društvu, te da su njihove utakmice među najposećenijim, izgleda da to nije dovoljno i da se u obzir uzimaju neke druge stvari.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U PAKLU "ARENE" ČUDA SU UVEK MOGUĆA Ima neka tajna veza između "grobara" i košarkaša Partizana: Pet nestvarnih preokreta crno-belih o kojima bruji košarkaška Evropa

Ovakvu odluku čelnih ljudi Evrolige prokomentarisao je i Igor Rakočević. Legendarni plejmejker se oglasio na svom zvaničnom "X" nalogu i istakao da je ovakvo ponašanje u najmanju ruku nefer.

- Ako Srbija ne bude imala 2 predstavnika u Evroligi sledece godine, onda kriterijumi kao sto su tradicija, kvalitet kosarke, razvoj mladih Evroligaskih igraca, brojnost publike, najvatrenije atmosfere na utakmicama, promocija Evrolige, davanje mnogih izvanrednih igraca Evropi, - nisu kriterijumi koji se uvazavaju pri toj odluci. Da Zvezda i Partizan posle svega sto su dali Evropi, uz ovoliko interesovanje i najbrojnije publike ne igraju Evroligu sledece godine je u najmanju ruku nefer.

Ako je novac najbitniji, da je klub iz bogatije drzave i da ima veci budzet, onda to vise nije sport u izvornom smislu, i tu kosarka i publika najvise gube. Ako neki novi klubovi treba da udju u Evroligu, bolje bi bilo da prosire, umesto da izbacuju jednu od 2 najpopularnije ekipe - naveo je Rakočević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading