BOGDAN DOMINIRA U NBA LIGI Kapiten reprezentacije Srbije je najbolji trojkaš

17:57 | 31-01-2024

Košarka 0

Kapiten reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović, istakao se kao najefikasniji šuter sa distance u dosadašnjem toku sezone u Istočnoj konferenciji NBA lige, postigavši impresivnih 141 trojki.

Bogdan Bogdanović

Istočna konferencija trenutno ne poseduje košarkaša sa većim brojem postignutih pogodaka od Bogdanovića, čime se on pozicionirao kao šesti najuspešniji šuter u celoj ligi.

Na listi ispred njega nalaze se Stef Kari sa 195, Luka Dončić sa 155, Pol Džordž sa 148, Tim Hardavej Džunior sa 145 i Klej Tompson sa 143 postignuta šuta za tri poena.

Bogdan Bogdanović AP Photo/John Bazemore
 

PROBLEM ZA NAGETSE Povredio se Nikola Jokić?

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bogdanović je postigao 141 trojku tokom 45 odigranih mečeva, pokazujući izuzetnu preciznost. Kada je u pitanju efikasnost u šutu sa distance, beleži procenat od 37,1 odsto, dok je Malik Bizli iz Milvokija na čelu ove kategorije sa 45 odsto.

Na nedavnom susretu između Atlante i Los Anđeles Lejkersa, košarkaši Atlante su slavili rezultatom 138:122, a Bogdanović je još jednom potvrdio svoj status među najboljim šestim igračima NBA lige. Na terenu je proveo nešto manje od 25 minuta, a četiri postignute trojke na ovom meču označile su četvrtu uzastopnu utakmicu u kojoj je Bogdanović bio na tom učinku (4/9).

Njegova vezana serija od 56 utakmica sa postignutim trojkama predstavlja drugi najduži niz među aktivnim igračima u NBA. Pored toga, Bogdanović je dostigao brojku od 600 postignutih trojki, čime je postao šesti igrač u istoriji Hoksa koji je ostvario ovaj impresivan rezultat.

Uprkos spekulacijama o mogućem trejdu u Minesotu tokom prethodne noći, Bogdanović je pokazao neporecivu posvećenost i izuzetan sportski duh, ističući se svojom impresivnom igrom na terenu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading