BOGDAN DOMINIRA U NBA LIGI Kapiten reprezentacije Srbije je najbolji trojkaš

17:57 | 31-01-2024

Košarka 0

Kapiten reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović, istakao se kao najefikasniji šuter sa distance u dosadašnjem toku sezone u Istočnoj konferenciji NBA lige, postigavši impresivnih 141 trojki.

Bogdan Bogdanović
AP Photo/John Bazemore

Istočna konferencija trenutno ne poseduje košarkaša sa većim brojem postignutih pogodaka od Bogdanovića, čime se on pozicionirao kao šesti najuspešniji šuter u celoj ligi.

Na listi ispred njega nalaze se Stef Kari sa 195, Luka Dončić sa 155, Pol Džordž sa 148, Tim Hardavej Džunior sa 145 i Klej Tompson sa 143 postignuta šuta za tri poena.

Bogdan Bogdanović AP Photo/John Bazemore
 

PROBLEM ZA NAGETSE Povredio se Nikola Jokić?

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bogdanović je postigao 141 trojku tokom 45 odigranih mečeva, pokazujući izuzetnu preciznost. Kada je u pitanju efikasnost u šutu sa distance, beleži procenat od 37,1 odsto, dok je Malik Bizli iz Milvokija na čelu ove kategorije sa 45 odsto.

Na nedavnom susretu između Atlante i Los Anđeles Lejkersa, košarkaši Atlante su slavili rezultatom 138:122, a Bogdanović je još jednom potvrdio svoj status među najboljim šestim igračima NBA lige. Na terenu je proveo nešto manje od 25 minuta, a četiri postignute trojke na ovom meču označile su četvrtu uzastopnu utakmicu u kojoj je Bogdanović bio na tom učinku (4/9).

Njegova vezana serija od 56 utakmica sa postignutim trojkama predstavlja drugi najduži niz među aktivnim igračima u NBA. Pored toga, Bogdanović je dostigao brojku od 600 postignutih trojki, čime je postao šesti igrač u istoriji Hoksa koji je ostvario ovaj impresivan rezultat.

Uprkos spekulacijama o mogućem trejdu u Minesotu tokom prethodne noći, Bogdanović je pokazao neporecivu posvećenost i izuzetan sportski duh, ističući se svojom impresivnom igrom na terenu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading