ZVEZDA JE U POLUFINALU ABA LIGE Vratio se Topić, Lazić slavi jubilej, Studentski centar bio na kolenima, pa pravio probleme

20:25 | 22-04-2024

Košarka 0

Sada su poznati i svi parovi polufinala ABA lige.

KK Crvena zvezda
SC Derby Filip Roganovic

Za razliku od mučenja prošlog ponedeljka, Crvena zvezda je ovog potpuno razmontirala Studentski centar i plasirala se u polufinale ABA lige - 99:72!

Rešili su crveno-beli ovu seriju maksimalnim rezultatom i sa 2:0 u pobedama zakazali megdan sa ekipom Mege.

Studentski centar je već u prvoj četvrtini položio oružje. Jednostavno, Zvezda je toliko bila dominantna na oba kraja parketa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ubacila je Zvezda čak četiri trojke iz sedam pokušaja, pride još i osam dvojki iz 10 pokušaja. Naterao je srpski tim rivala i na pet izgubljenih lopti za samo 10 minuta!

Otuda nije ni čudo što je četa Janisa Sferopulosa prvu deonicu dobila rezultatom 29:12. Sve posle je bila - rutina.

Zvezda je na poluvreme otišla sa plus 23 (57:34) i u drugom poluvremenu je održavala prednost, sve dok Studentski centar nije počeo da pravi probleme.

Opustili su se crveno-beli na jubileju kapitena Branka Lazića (800. utakmica) i povratku Nikole Topića u poslednjoj deonici. 

Dobio je Studentski centar taj deo igre sa 23:14, ali ni u jednom trenutku nije ugrozio pobedu ekipe Janisa Sferopulosa.

U redovima Zvezde najefikasniji su bili Jago dos Santos sa 17 poena, Nemanja Nedović je dodao 13, a jako dobru partiju je pružio i Trej Tompkins sa 11 poena.

Kod Studentskog centra su se istakli samo Mateo Drežnjak sa 19 poena, Nikola Pavličević sa 13 i Luka Bogavac sa 10.

Sada se, zbog zauzetosti hale Pionir i beogradske Arene čekaju tačni termini polufinala Crvena zvezda - Mega i Partizan - Budućnost. I te serije se igraju na dve pobede.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading