LIGA ŠAMPIONA, OLE! Svi slave, a Brazilcu je najlepše i tek će biti: Poljubac za elitu

06:30 | 16-05-2024

Šoutajm 0

Vezistu „lavova“ posle klupske zabave čekalo slavlje s devojkom - najatraktivnijom fudbalerkom sveta

Ališa Leman
EPA/ANTHONY ANEX

 

Mančester sitiju je trebalo 411 minuta i 78 šuteva da konačno zatrese mrežu Totenhema. I odmah potom, na istom meču, Haland je preksinoć dao i drugi gol i doveo „građane“ na korak do odbrane titule. Ujedno, odveo je Aston Vilu u Ligu šampiona.

Erling Haland EPA/NEIL HALL
 

Gvardiola: Patili smo tokom meča

- Posle svega ispalo je dobro. I Totenhem se borio, igrali su za Ligu šampiona. Znali smo da će biti teško, znali smo da moramo da patimo tokom meča, ali uspeli smo da pobedimo i da se izborimo za ključnu utakmicu u nedelju. Imamo sve u našim rukama - rekao je trener aktuelnog šampiona Pep Gvardiola.

Nekadašnji prvak Evrope, iz daleke 1982. godine, nikad nije igrao u elitnom takmičenju otkako se reformisalo iz Kupa šampiona u aktuelni format. Otud i neopisivo slavlje u Birmingemu. Okupili su se „lavovi“ na klupskoj svečanosti povodom sezonskih priznanja, ali kad su čuli rezultat iz Londona (0:2), radosti nije bilo kraja.

Emilijano Martinez je otvorio šampanjac, Pau Tores je poludeo od sreće, trener Unai Emeri je takođe dao sebi oduška...

Mađioničar iz Španije

Kad je Unai Emeri preuzeo Aston Vilu, u novembru 2022, ekipa je bila na 16. mestu tabele Premijer lige ili samo dva iznad zone ispadanja. Završili su sezonu na 14. A sad su četvrti i idu u Ligu šampiona...

Nije izostala ni poruka princa Vilijama, velikog navijača Vile čiji će dres od naredne sezone nositi i mladi Srbin. Britanski prestolonaslednik je poručio:

„Mi smo u Ligi šampiona! Istorijska sezona i neverovatno dostignuće. Hvala Unaiju, celom timu i svima u klubu. Jedva čekam sledeću sezonu“.

Istorijskom uspehu Vile je kumovao i Daglas Luiz, standardni prvotimac Emerijeve ekipe. Radovao se Brazilac na svečanoj večeri sa saigračima, a tek će kad dođe kući gde ga čeka devojka Ališa Leman, fudbalerka ženskog tima kluba iz Birmingema.

Dobiće Daglas sočan poljubac, kao nedavno u šetnji, čime su se oboje pohvalili na društvenim mrežama. Najmanje toliko mu sleduje, sigurno...

Tagovi:

Komentari(0)

Loading