OVO JE BILA TEŠKA GODINA Nekada je bio šesti teniser sveta, a sada je morao da završi sezonu pre vremena

12:40 | 28-10-2023

Tenis 0

Mateo Beretini, objavio je na društvenim mrežama da zbog povreda mora da završi sezonu ranije

Mateo Beretini
Alo/ Marko Metlaš

Ostavio je mogućnost samo da zaigra na završnom turniru Dejvis kupa u Malagi, ali samo ukoliko bude u mogućnosti da igra na visokom nivou. 

Namučio se Mateo Beretini tokom ove sezone sa raznim povredama. Više nije igrao nego što je igrao i zato je nekoliko sedmica pre nego što i zvanično bude kraj sezone, odlučio da objavi svima da neće učestvovati na poslednjim turnirima u sezoni.

Ostavio je mogućnost da, ipak, zaigra na finalnom turniru Dejvis kupa, ali samo ukoliko bude mogao da igra na visokom nivou. 

- Uprkos tome što sam poslednjih sedmica trenirao na visokom nivou, moj medicinski tim je procenio da bi bilo rizično da učestvujem na poslednjim turnirima u sezoni. Bilo mi je veoma teško to da prihvatim, ali morao sam da uradim ono što je najbolje za mene. Morao sam da razmišljam dugoročno. Iskoristiću ovo vreme da se potpuno oporavim i da zdrav uđem u novu sezonu - napisao je Beretini na Instagramu. 

NOVAK UPUTIO IZVINJENJE FRANCUZIMA Đoković ostao zaglavljen na aerodromu, imao je problema sa letom (VIDEO)

Trenutno 90. teniser sveta je dodao:

- Ovo je bila izuzetno teška godina za mene, ali radujem se izazovima u 2024. Biću u kontaktu sa selektorom italijanske reprezentacije za Dejvis kup i staviću se na raspolaganje u bilo kom obliku ukoliko timu bude potrebna pomoć.

Podsetimo, Beretini je na US Openu doživeo veoma tešku povredu, zbog koje su ga sa terena izveli u kolicima. Italijana, koji je nekada igrao finale Vimbldona protiv Novaka Đokovića, izvrnuo je zglob u drugom setu protiv Artura Rinderkneha. 

Italijan je ove godine odigrao samo 23 meča i ima skor od 12 pobeda i 11 poraza. U karijeri je do sada osvojio sedam titula, a najbolji rang ostvario je u prošle godine u januaru kada je bio šesti na svetu. 

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

 

Komentari(0)

Loading