SRPKINJA GRABI KA GLAVNOM ŽREBU Olga Danilović lako protiv Beloruskinje, Natalija Stevanović ostala bez Australijan opena

09:50 | 10-01-2024

Tenis 0

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za Australijan open, pošto je jutros u Melburnu na startu kvalifikacija pobedila Beloruskinju Irinu Šimanovič 6:2, 6:0.

Olga Danilović
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

 

Meč je trajao 72 minuta. Danilović je 124. teniserka sveta, dok je Šimanovič 202. na WTA listi. Srpska teniserka će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv Turkinje Zejnep Sonmez, koja je 155. igračica sveta.

Srpska teniserka Natalija Stevanović nije uspela da se plasira u drugo kolo kvalifikacija, pošto je poražena od Australijanke Maje Džoint 6:3, 1:6, 7:5.

Stevanović je na 185. mestu WTA liste, dok je Džoint 573. teniserka sveta. Meč je trajao dva sata i 15 minuta. Australijanka je prvi set dobila rezultatom 6:3.

Srpska teniserka je briljirala u drugom setu, pošto je svojoj rivalki prepustila samo jedan gem. Velika borba je viđena u trećem setu. Igralo se gem za gem, a Džoint je u 12. gemu napravila brejk i stigla je do pobede rezultatom 7:5.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading