NOVAK OD OČAJA DO SJAJA I NAZAD Đoković ostao bez finala Monte Karla

19:02 | 13-04-2024

Tenis 0

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu

Novak
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novaka je u polufinalu pobedio Kasper Rud sa 6:4, 1:6, 6:4, nakon dva sata i 18 minuta igre.

Bio je ovo šesti međusobni okršaj dvojice tenisera i prva pobeda Norvežanina. Novak je svih pet prethodnih duela dobio bez izgubljenog seta.

Loše je Novak otvorio meč. Mnogo je grešio sa forhend strane, promašiovao, dok je Rud igrao strpljivo. Odmah je pretrpeo brejk, vrlo brzo imao priliku da ga vrati, ali je promašio zicer na mreži, iako je prethodno savršeno izgradio poen.

Nedugo nakon toga, ponovo gubi gem na svoj servis i Kasper dolazi do vođstva od 4:1. 

Tada je krenulo Đokovićevo buđenje, uspeo je da vrati jedan brejk, ali ne i drugi. Ipak, bio je to samo nagoveštaj onoga što ćemo gledati u drugom setu.

Novak EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
 

 

Počeo je prvi reket sveta mnogo bolje da oseća lopticu, crtao je po terenu i drop šotovoima izluđivao rivala. Bio je to možda i najbolji set od početka godine za Novaka i Rudu je prepustio tek jedan gem.

Očekivalo se da nastavi na krilima takve igre, ali to se nije desilo.

Ponovo je Srbin ušao u seriju grešaka i Kasper to kažnjava, te odmah dolazi do brejk za 3:0.

Nije se Novak predavao, podigao je nivo igre, vratila se stabilnost na bekhendu i uspeo je da vrati brejk te dođe do izjednačenja - 4:4.

Taman kada se čekao nastavak drame, Đoković je posustao. Došao je Rud do tri vezane meč lopte, Novak je spasao dve, ali je kod treće odservirao duplu servis grešku i Norvežanin se plasirao u finale.

Rival u borbi za trofej biće mu Stefanos Cicipas koji je savladao Janika Sinera. Finale je na programu u nedelju od 15 časova.

ĐOKOVIĆ - RUD 4:6, 6:1, 4:6

Treći set:

4:6 - Kraj! Poraza Novaka Đokovića, Kasper Rud je u finalu Monte Karla

4:5 - Prekida Rud Novakovu seriju. Bilo je 40:30, duga razmena, Đoković ponovo lepo izgradio poen, ali je opet bio nesiguran na smeču, da bi nakon toga pogrešio iz forhenda. Sada će servirati za ostanak u meču.

4:4 - Siguran gem za Novaka kojim dolazi do izjednačenja. Sledi drama!

3:4 - Breeeeeeejk! Perfektan gem je odigrao Novak i napravio brejk bez izgubljenog poena. Bekhend paralelom je došao do brejk lopte, a onda je iskoristio pasing šotom.

 

 

2:4 - Ne da se Đoković. Nekoliko sjajnih poena je osvojio u ovom gemu, ali mora što pre da vrati brejk.

1:4 - Još jedan ubedljiv gem za Kaspera. Dosta dobro je servirao, Novak pred porazom.

1:3 - Evo prvog gema za Đokovića u ovom setu. Miran, brz, siguran, baš ono što mu je bilo potrebno.

0:3 - Potvrđuje Rud brejk i to prilično ubedljivo. Potpuni kolaps u Novakovoj igri, napravio je već pet neiznuđenih grešaka u ovom setu, dok Kasper nema nijednu.

0:2 - Brejk pravi Rud. Imao je Đoković 30:0, ali je onda počeo da greški, dok je Kasper odigrao odličnu bekhend paralelu koja mu donosi brejk loptu. Đoković forhend izbacuje u aut i Norvežanin dolazi do brejka na startu trećeg seta.

0:1 - Dobija Rud prvi gem u setu odluke. Mnogo toga je zavisilo od Novakovog bekhenda u ovom gemu.

Drugi set:

 

 

6:1 - Brutalni Novak dobija drugi set i dolazi do izjednačenja! Možda i najbolji set od početka godine koji je odigrao Đoković!

5:1 - Katastrofalan gem je odigrao Rud, odservrirao je dve duple servis greške i praktično poklonio brejk Novaku. Đoković će sada servirati za izjednačenje u setovima.

4:1 - Uz manje probleme Novak dolazi do četvrtog gema u setu. Ponovo ga je završio prelepim drop šotom. I danas, kao i prethodnih dana u Monaku je velika vrućina, pa se srpski teniser u nekoliko navrata borio da dođe do daha. Ali, igra dosta dobro u ovim momentima, čita igru rivala i na dobrom je putu da meč uvede u treći set.

 

 

3:1 - Evo prvog gema za Norvežanina u drugom setu. Bilo je 40:15, Novak je stigao do izjednačenja, ali više od toga nije mogao.

3:0 - Potvrđuje Đoković brejk i to sa nulom. Poslednja dva poena osvojio je tako što je odigrao savršene drop šotove.

2:0 - Breeeejk! Novak odlično otvara drugi set i dolazi odmah do brejka. Forhend funckioniše besprekorno, a i Đoković deluje dosta dobro u ovim momentima.

1:0 - Napeto je bilo u uvodnom gemu drugog seta. Došao je Rud do 30:30, ali Đoković pronalazi odličan forhend, a potom i dobar drop šot, te dolazi do gema.

Prvi set:

 

 

4:6 - Dobija prvi set Rud. Ovo je prvi put da je Novak izgubio set od Kaspera, a ujedno i prvi koji je ove godine izgubio u Monte Karlu.

4:5 - Miran gem za Novaka. Sve češće Đoković izlazi na mrežu. U narednom gemu Rud servira za set.

 

 

3:5 - Siguran gem za Ruda koji tako prekida Đokovićevu seriju. Novak će servirati za ostanak u setu.

3:4 - Skoro, pa savršen gem za Novaka, krunisao ga je servis volejom. Ipak, Rud i dalje ima brejk prednosti.

2:4 - Breeejk! Hvata Novak poslednji voz za povratak u prvi set. Odlično je ritern funkcionisao u ovom gemu. Prvu brejk loptu nije iskoristio, ali jeste drugu.

1:4 - Novi brejk pravi Rud! Mnogo grešaka Novaka, uspeo je da spasi prvu brejk loptu, ali je kod druge promašio forhend i sada Norvežanin ima dva brejka prednosti.

1:3 - Veliku priliku propušta Đoković da vrati brejk. Bilo je 30:30, Novak je odigrao dobar drop šot, zatim i lob, i kada je trebalo da reši poen smeč je smestio u mrežu. Igralo se na razliku, ali brejk lopti nije bilo. Bio je ovo najduži gem od početka meča.

 

 

1:2 - Odličan gem za Đokovića kojim se upisuje na semafor. Odigrao je jedan prelep drop šot, servis je funkcionisao i lako je došao do gema.

0:2 - Potvrđuje Rud brejk i to tako što je Novaku prepustio samo jedan poen. Norvežanin je mnogo bolje otvorio polufinale.

0:1 - Brejk odmah pravi Rud! Loše Đoković započinje meč, Norvežanin dosta agresivan sa forhend strane, dolazi do brejk lopte i koristi je.

16.44 - Sve je spremno za početak drugog polufinala.

16.20 - Cicipas je prvi finalista!

 

 

15.20 - Pomera se početak meča između Novaka i Kaspera, jer je Janik Siner izjednačio u setovima protiv Stefanosa Cicipasa, pa tamo tek počinje set odluke.

14.03 - Đoković i Rud su se sastali pet puta i svih pet mečeva dobio je srpski teniser.

14.01 - Rud je do meča sa Novakom redom pobeđivao Alehandra Tabila, Huberta Hurkača i Iga Imbera.

13.59 - Đoković je na putu do polufinala savladao Romana Safijulina, Lorenca Muzetija i Aleksa De Minora. Sve pobede ostvario je u dva seta.

Novak Đoković EPA/SEBASTIEN NOGIER
 

 

13.56 - Poslednji put kada je Novak stigao do polufinala Monte Karla osvojio je titulu. Bilo je to sada već davne 2015. godine.

13.55 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen polufinalu mastersa u Monte Karlu u kom se sastaju Novak Đoković i Kasper Rud. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Monaka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading