ŠAMPIONSKE FANFARE Srbin razbio Ronalda, da se zna ko je kralj Arabije!

06:30 | 03-12-2023

Fudbal 0

Smederevac postigao 20 golova u sezoni na 20 utakmica u sva tri takmičenja, Portugalac zaostaje za dva pogotka

Kristijano Ronaldo
Profimedia

 

Otkako je omanuo na gostovanju Damaku - i remi 1:1 je kiks za skupoceni tim Žorža Žezusa - Al Hilal je nanizao 14 trijumfa na svim frontovima (Pro liga, Kup kralja, Liga šampiona Azije). Ovaj poslednji bi mogao da bude zlata vredan, titule vredan!

Aleksandar Mitrović EPA
 

Aleksandar Mitrović (29)

20 utakmica
20 golova
4 asistencije

Aleksandru Mitroviću, Sergeju Milinkoviću Saviću, Malkomu, Nevešu, Kulibaliju i ostalim zvezdama Polumeseca (kad se prevede Al Hilal) na noge su došli Kristijano Ronaldo i njegovo društvo iz Al Nasra (Mane, Taliska, Brozović, Laport...) i proveli se kao bosi po trnju! Kao i svi ostali, manje-više, od kraja septembra i starta te fantastične serije lidera šampionata.

Verovali ili ne, Žezusovi izabranici na tih 14 mečeva imaju gol-razliku 42:1!

Kristijano Ronaldo Profimedia
 

Kristijano Ronaldo (38)

20 utakmica

18 golova
9 asistencija

Portugalčevu ekipu na stadionu „Kralj Fahd“ su isprašili - Srbi. Sergej, Mitar, pa opet Mitar, za konačnih 3:0 i beg na sedam bodova razlike u odnosu na Al Nasr. Milinković Savić je načeo ljutog gradskog rivala u 67. minutu, zatim je Mitrović pogodio u 89, da bi Sergej namestio drugi pogodak reprezentativnom saigraču u 92.

S ta dva gola, koja su mu donela i zvanje igrača utakmice, 29-godišnji Smederevac je stigao do 20 u sezoni u sva tri takmičenja. Na 20 utakmica! Po tome je bolji i od Ronalda, koji je upisao 18 na takođe 20 mečeva. Portugalac je efikasniji u prvenstvu (15-13), ali zaostaje u kupu (0-2) i Ligi šampiona (3-5). Pa posle nek pričaju ko je kralj (strelaca) Arabije...

Komentari(0)

Loading