PRŠTALO ŠIROM EVROPE Španci i Brazilci priredili spektakl, Nagelsman namestio Nemce

23:59 | 26-03-2024

Fudbal 0

Jako uzbudljivo i zanimljivo veče u prijateljskim okršajima širom Evrope.

Fudbalska reprezentacija Brazila, Fudbalska reprezentacija Španije
EPA-EFE/Mariscal

I poslednje prijateljske utakmice širom Evrope u ovom martovskom terminu su završene. Bilo je zaista pregršt uzbuđenja.

Verovatno najveća smo videli u Madridu gde su Španija i Brazil priredili pravi spektakl začinjen goleadom - 3:3!

Treba od utisaka izdvojiti vanserijske partije Lamina Jamala na jednoj i Endrika na drugoj strani. Nema sumnje da će i njih dvojica u narednoj deceniji vojevati bitke u Primeri u dresovima Barselone i Real Madrida. A ni jedan ni drugi još nisu ni punoletni?!

Mora se istaći i revija penala. Videli smo ih čak tri. Rodri je realizovao dva za Špance, a Lukas Paketa jedan za Brazilce i to u samoj nadoknadi vremena kada je i postavio konačan rezultat.

Upisao se za "selesao" i Endrik i to na stadionu na kojem će igrati od naredne sezone. A i Rodrigo je bio precizan za 2:1.

Što se tiče Španaca, uspeo je Dani Olmo da donese 2:0 u 36. minutu. Činilo se tada bi Španci mogli ozbiljan poraz da nanesu Brazilcima, ali je okončano remijem.

Nagelsman je izgledao namestio Nemce. Iako na početku njegovog mandata to nikako nije izgledalo dobro, posle pobede nad Francuskom, "panceri" su očitali lekciju i Holandiji - 2:1.

Ono što bode oči je da je mladi trener izveo identičnu postavu kao protiv "trikolora" i očigledno je da više ne želi da eksperimentiše već da uigrava tim za Evropsko prvenstvo.

Iako je Holandija povela u četvrtom minutu golom Vermana, Nemačka je preko Mitelštata (inače je momak tek u 27. godini debitovao za "pancere") poravnala u 11. minutu.

Pobedu je doneo Nikolas Filkrug u 85. minutu čime je promenio narativ oko domaćina narednog Evropskog prvenstva.

Od ostalih utakmica, vredi izdvojiti pravi debakl koji je Turska pretrpela od Austrije (6:1), kao i pobedu Francuske nad Čileom od 3:2.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading