TATA JOKIĆ Somborac oduševio u Denveru, raspametio i publiku i Kralja

06:30 | 22-04-2024

Košarka 0

Srbin uspešniji od čuvenog superstara na radost navijača aktuelnih šampiona NBA lige

Nikola Jokić i Lebron Džejms
AP/Jack Dempsey

 

Ko je tvoj tatica?

Nikola Jokić AP/Jack Dempsey
 

Skandiranje navijača superstaru Lebronu Džejmsu, pošto se susret prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije približio kraju, jasno je oslikavalo podelu uloga na pozornici pune „Bol arene“ (19.731). Svejedno što je Kralj, kako ga zovu Amerikanci, ubacio 27 poena aktuelnim šampionima, i za njega se našao tata. Nikola Jokić, dabome.

Nikola Jokić Profimedia
 

Obučen kao kradljivac Meseca

Jokić se pojavio u dvorani obučen kao Gru, negativac u crtaću „Despicable Me“ (Grozni ja) koji želi da ukrade Mesec. Ništa čudno, jer Srbin je promoter tog popularnog filma. Pojavio se u trejleru za četvrti deo u kojem glumi lika koji dolazi kod psihoterapeuta opterećen time što mu ljudi govore da izgleda kao Gru.

- Volim tog momka, volim crtać. Mislio sam da bi bilo zabavno da dođem tako obučen - rekao je Nikola posle meča.
Gru Profimedia
 

Blistao je Somborac na domaćem parketu - 32 poena, 12 skokova, sedam asistencija - i sa saigračima ostvario pobedu 114:103. Time su Nagetsi, zapravo, potvrdili činjenicu da su im Lejkersi redovne mušterije. Ovo im je deveti trijumf u nizu nad „jezerašima“, što se dosad u istoriji NBA lige nije dogodilo u okršajima neka dva tima!

Jokić i društvo (Mari 22, Porter 19, Gordon i Koldvel-Poup po 12) imali su -12 (37:49) u drugoj četvrtini, da bi u narednoj slomili otpor gostiju iz Los Anđelesa kad su se serijom 13:0 od rezultata 76:75 odlepili na razliku koju su čuvali do kraja.

Nikola Jokić i Lebron Džejms AP/Jack Dempsey
 

Da je Džoker tatica za Kralja, kako rekoše fanovi Denvera, posebno se videlo u samom finišu. Srbin je u kontri pobegao deceniju starijem Ameru i zakucao loptu u koš franšizi koja, zajedno s Bostonom, drži rekord po broju titula (17).

Majkl Meloun AP/Eric Gay
 

- Koliko puta je zakucao? Treba svi da dobijemo poklone u to ime. Što je veća scena i jača svetla pozornice, on jače sija. Jeste da imamo velikog igrača u Nikoli, ali ovo je timski uspeh - istakao je trener šampiona Majkl Meloun.

Drugi duel je sutra rano ujutro po našem vremenu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading