DUŠAN SILNI Veletić na dva koraka do plasmana na Olimpijske igre

21:04 | 06-03-2024

Ostali sportovi 0

Srpski bokser Dušan Veletić plasirao se danas u treće kolo kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Parizu u kategoriji iznad 92 kilograma.

Veletić
BSS


Posle Kolumbijca Salseda u prvom kolu (4:1), Veletić je u drugom kolu bio  ubedljiviji protiv Jonasa Jaževičijusa iz Litvanije, još jednog znatno iskusnijeg boksera.

Sva petorica sudija dala su bodovnu prednost srpskom bokseru, i to značajnu.

- Pokazali smo da pripadamo vrhu olimpijskog boksa i sve postigli timskim radom. Bokserski savez Srbije, naš Olimpijski komitet, Mirko Ždralo, Stefan Hubert, Pedro Granado, svako je dao doprinos i mislim da će tim koji predstavlja Srbiju na ovom turniru tek da zablista i pokaže kako se brane boje naše zemlje - rekao je Veletić.

Veletićev trener Stefan Hubert kaže da je veoma zadovoljan.

- Dušan je pokazao vrhunski boks, sledeći meč je pravi izazov ali verujem da ovaj tim može sve. Hvala na podršci našem savezu i Olimpijskom komitetu Srbije i hvala im što veruju u naš rad - kaže Hubert.

Veletića u trećem kolu, u subotu, u popodnevnom programu, čeka Luka Pratljačić iz Hrvatske. Od plasmana na olimpijski turnir dele ga još dve pobede.

Još dvojica srpskih boksera čekaju nastup u drugom kolu, Aleksej Šendrik, u kategoriji do 63,5 kilograma i Sadam Magomedov u kategoriji do 92.

I tri bokserke iz Srbije su stigle do drugog kola kvalifikacija, Nina Radovanović (50kg), evropska i svetska juniorska šampionka Sara Ćirković (54kg) i Milena Matović, prvakinja Balkana (66kg).

Norme za nastup na olimpijskom turniru u Parizu od prošlog leta i Evropskih igara imaju Vahid Abasov (67kg) i Natalija Šadrina (60kg).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading