FORMA JE PROLAZNA, A KLASA JE VEČNA Novakov veliki rival nema dilemu - Đoković je najveći favorit na Rolan Garosu

09:44 | 27-05-2024

Tenis 0

Mnogi veruju da Novak može opet do trona u Parizu.

nole
Martial Trezzini/Keystone via AP

Retko kada je Novak Đoković bio u situaciji da je dolazio na Rolan Garos bez ijednog pehara. I ne samo pehara, već i finala. 

Ipak i pored toga što je u slaboj formi, veruje prošlogodišnji finalsta drugog grend slema u sezoni Kasper Rud da je klasa Srbina ipak - večna.

- Prvo, za mene je Đoković uvek veliki favorit. Iako ne dolazi na turnir u najboljoj formi, iako prolazi kroz veoma tešku sezonu, on je teniser koji je osvojio 24 gren slem titule i uvek pruža maksimum na ovakvim takmičenjima. Takođe bih uključio Rafaela Nadala iako nije nosilac i dolazi bez takmičarskog ritma.

Norvežanin ističe da vidi daleko na turniru i Janika Sinera, kao i Karlosa Alkaraza.

- Pored Novaka i Rafe, uključio bih i Janika Sinera i Karlosa Alkarasa. Naravno, uz njihova imena stoji fus nota - pod uslovom da se fizički dobro osećaju. Mislim da su oni za stepenik iznad nas ostalih. Sebe ne vidim na tom nivou, stavio bih sebe pod ekstra pritisak kada bih tako razmišljao - zaključio je Rud.

On će u prvom kolu igrati protiv Brazilca Meliženija, 137. na svetu koji dolazi iz kvalifikacija. Norvežanin je sedmi na svetu, ali brani mnogo poena za prošlogodišnje finale.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading