TRESE SE ŠPANIJA Pike nikad OŠTRIJE udario na predsednika Barselone

18:52 | 04-03-2024

Fudbal 0

Oštri komentari o stanju u klubu nekada legendarnog defanzivca.

TRESE SE ŠPANIJA Pike nikad OŠTRIJE udario na predsednika Barselone
EPA

Ostavio je Đerar Pike ogroman trag u Barseloni. Međutim, od njegovog silaska sa scene i klub je počeo da posrće ophrvan finansijskim problemima.

I upravo je o njima i govorio bivši fudbaler. Napao je upravu kluba i predsednika Đoana Laportu kojeg je pozvao da izađe u javnost i predstavi tačne cifre koliko katalonski gigant duguje novca.

- Ono što ljudi želje jeste da znaju istinu, pravo stanje u Barseloni i da se suoče sa njom. Ako je realnost ‘takva i takva’, onda treba da se i kaže kakva je. Ne možete da dajete lažnu nadu, da prodajete maglu i kažete: "Osvojićemo Ligu šampiona". A, zapravo nemate novca da biste se takmičili. Ne znam kakva je trenutno situacija u klubu, ali mislim da bi članovi voleli da znaju istinu - nikad oštrije je Pike opleo po bivšem klubu.

I izvesno je da će Španija da se zatrese od njegovih reči. Ne samo zato što je Barselona u dugovima, već i zato što nema tu snagu da privuče neke od najzvučnijih igrača današnjice.

- Ako klub zaista nema ni peni, šta možete da uradite? Potpisaću Halanda jeste totalno kul, ali kako to da uradite? Ne kažem to zato što se sada pojavila ta glasina. Kao što kažem Haland, mogao bi i Mbape. Moraš da budeš realan i sagledaš stvari koje se dešavaju oko tebe. Članovi kluba su kroz istoriju uvek bili tu.

TRESE SE ŠPANIJA Pike nikad OŠTRIJE udario na predsednika Barselone EPA
 

 

Veruje Pike da je jedino rešenje da se klub okrene omladinskoj školi, popularnoj La Masiji iz koje je i sam potekao.

- Treba da verujemo ljudima iz La Masije, dobri su i talentovani. Vredno rade i treba sa njima pokušati da se osvoji liga - zaključio je jedan od najboljih španskih defanzivaca ikada.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading