PENAL KOJI JE PROMENIO SVE Kanga i Hvang u četiri minuta rešili gostovanje u Ivanjici

17:53 | 30-03-2024

Fudbal 0

Rutinska pobeda Crvene zvezde na gostovanju Javoru.

FK Crvena zvezda
Fk Crvena Zvezda

Bila je ona serija naziva "Jutro će promeniti sve", u slučaju Crvene zvezde u Ivanjci se desio penal koji je zaista promenio sve. Posle tog ključnog momenta su crveno-beli prodisali, zaigrali kako umeju i oborili Javor na pleća - 0:3!

Dosta sporo je počela utakmica u Ivanjici. Kao dva boksera su izgledali igrači Zvezde i Javora, čekajući ko će prvi da zada udarac ili da napravi neku grešku.

Proširio se taj period igre na dobrih pola sata tokom kojih nismo videli puno. Tek po neki sporadični pokušaj igrača Zvezde da naude, objektivno gledano, slabijem rivalu.

Javor se branio u niskoj i plitkoj zoni. Nije ostavljao puno prostora i bilo je jako teško igračima aktuelnog šampiona Srbije da kombinuje i stvori iole ozbiljniju šansu.

A onda se dogodio trenutak koji je promenio sve. Tačnije penal. Posle nekoliko slabih kornera Kange, odgovornost je preuzeo Hvang čija je lopta pala u šesnaesterac Javora gde je Ilić igrao rukom.

Pogodila je lopta defanzivca Javora, dobio je sudija Nikolić poziv iz VAR sobe, gledao snimak i presudio da je to - jedanaesterac.

Odgovornosti se latio Kanga koji je rutinski nadmudrio Manojlovića i postigao čak osmi pogodak ove sezone u domaćem prvenstvu.

fk crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

 

Od tog trenutka se rasplamsala borba na terenu. Samo četiri minuta kasnije, dolazi Zvezda i do drugog pogotka na utakmici. 

Divna akcija po levoj strani, majstorsko dodavanje Šerifa Ndiajea petom kojim je našao Ivanića, a ovaj inteligentno uočio Hvanga po sredini za novi pogodak.

Bilo je malo i tenzija na kraju prvog dela igre što je rezultiralo crvenim kartonom za trenera domaće ekipe Radovana Ćurčića koji je zbog kazne bio onemogućen da vodi ekipu u drugom delu igre.

Kontrolisala je Zvezda dešavanja u drugom poluvremenu. Imali su Olajinka, Ivanić i Điga dobre prilike. Ali, se istakao Mijailović koji je u 82. minutu postigao gol kada je sjajno iskoristio odbitak posle intervencije odbrane Javora.

Utisak je bio da je četa Vladana Milojevića igrala taman koliko joj treba i na kraju stigla do rutinske pobede i prednosti od plus sedam, barem dok Partizan ne odigra meč sa Spartakom.

Javor - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

Strelci: Kanga 39 (pen.), Hvang 43, Mijailović 82

Sudija: Danilo Nikolić

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

90+2. minut - Dobra ideja kod pokušaja Kataija. Problem je samo bio što je iskusni fudbaler imao poziciju dosta iskosa po levoj strani, pa je ona samo prohujala ispred gola Manojlovića.

90. minut - Promenio je trener Milojević prinudno formaciju zbog izlaska Milana Rodića, pa sada mesto levog beka popunjava Olajinka.

86. minut - Dosta dug prekid zbog ukazivanja pomoći jednom dečaku sa tribina. Na sreću, sve je kako treba...

82. minut - GOOOL za Zvezdu. Iskoristio je iskusni vezista karambol pred golom Javora i odbitak, namestio se na ivici šesnaesterca i precizno gađao.

80. minut - Dobra šansa za Zvezdu. Probio je Katai, pronašao Ivanića čiji je šut izblokirao defanzivac Javora - Skoko.

fk crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

 

78. minut - Ne može Hvang da nastavi utakmicu. Menja ga Ognjen Mimović koji će na poziciju desnog beka, dok će Srđan Mijailović da se pomeri u sredinu terena.

76. minut - Povredio se Hvang koji je trenutno van terena. Ne deluje baš dobro i videćemo da li će biti u stanju da nastavi utakmicu.

71. minut - Dvostruka izmena u redovima Zvezde. Izlaze sa terena Šerif Ndiaje i strelac prvog gola Gelora Kanga, a ušli su Žan-Filip Kraso i Aleksandar Katai.

67. minut - Ima šampion Srbije potpunu kontrolu utakmice. Drži Javor daleko od sopstvenog gola, ima posed lopte i čini se da bira ritam meča kakav mu odgovara.

62. minut - Nova šansa za goste iz Beograda. Dobro je Endiaje spustio loptu, stigla je do Ivanića kojem je udarac iz neposredne blizine sjajno odbranio Manojlović. Posle kornera je pretio i Điga...

60. minut - Odlično je Naser Điga zaustavio kapitena Javora Eliomara Silvu. Potom je bivši igrač Partizana centrirao, lopta je išla u gol Zvezde što je Glazer lako zaustavio.

53. minut - Preti i Zvezda. Stigla je lopta do Olajinke koji je imao zaista dosta vremena da se namesti. Nigerijac je ipak slabo gađao i dobra prilika je otišla u nepovrat.

50. minut - Ostali smo dužni informaciju da je posle gužve sa kraja prvog dela igre isključen trener domaćina Radovan Ćurčić koji se ne nalazi na klupi tima.

48. minut - Preti Javor na startu drugog dela igre. Trivante Stujart je bio zapažen, izborio je i korner, ali se odbrana Zvezde snašla i rasčistila opasnost.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, ali sa jednom promenom i to u redovima Zvezde. Na terenu je Marko Stamenić umesto Jovana Šljivića koji je dobio žuti karton u finišu prvog dela igre, pa je verovatno i to razlog što ga je trener Milojević ostavio na klupi za drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - Posle većeg dela igre smo zaista očekvali da ne bude puno dešavanja, međutim finiš prvog dela nam je doneo mnogo toga. Crveno-beli zasluženo vode, jednostavno za sada su daleko bolji rival. Videćemo da li Javor može u drugom delu da nešto promeni...

43. minut - GOOOL za Zvezdu. Sjajna akcija koja je krenula po levoj strani, Ndiaje je petom fantastično pronašao Ivanića, a ovaj Hvanga u sredini. NIje reprezentativcu Južne Koreje ostao težak posao da savlada Manojlovića.

43. minut - Lepa akcija Javora. Posle centaršuta je lopta stigla do Dojčića koji je iz fine pozicije šutirao daleko preko gola Glazera.

39. minut - Preuzeo je odgovornost Kanga, pročitao je Manojlović da će šutirati u desnu stranu, međutim nije bio dovoljno dug da zaustavi udarac. Osmi gol Gabonca u šampionatu.

38. minut - Iz već opisane situacije, a pre šuta Šljivića je lopta pogodila u ruku Ilića. Išao je sudija Nikolić da gleda snimak i procenio da je to - penal.

35. minut - Promenila je Zvezda izvođača kornera. Hvanga je preuzeo tu dužnost od Kagne, slab je bio centaršut, stigla je lopta do Šljivića koji je šutirao preko gola.

31. minut - Još jedan igrač Javora je na terenu. Ilić se požalio na povredu. Zaista dosta prekida utakmice za sada...

28. minut - Kraći prekid zbog sitnijih povreda Hvanga i Dukurea. Posle međusobnog duela će se obojica vratiti na teren. 

24. minut - Pravi probleme Dolmagić odbrani Zvezde po toj desnoj strani terena. Požalio se na povredu, ali će biti spreman da nastavi utakmicu.

19. minut - Teško šampion Srbije uspeva da doturi loptu do Šerifa Ndiajea. Jednostavno, mnogo je odbrambenih igrača Javora konstantno oko Senegalca.

Šerif Fk Crvena Zvezda
 

 

15. minut - Za sada, crveno-beli uspevaju samo iz prekida da nešto urade. Ovoga puta je posle centaršuta Kange iz kornera, Hvang šutirao glavom.

11. minut - Evo i Javora. Povukao je Dolmagić, imao je puno prostora po desnom boku. Ipak, posle dobrih poteza je slabo šutirao...

10. minut - Steže Zvezda obruč pred golom domaćina. Probao je Kanga iz slobodnog udarca da uputi opasan centaršut, no nije najbolje realizovao ono što je zamislio.

6. minut - Prvi malo ozbiljniji napad na utakmici i to u režiji gostiju. Centaršut Mijailovića sa desne strane je zakačio Hvang, ali je lopta bila daleko od Ndiajea.

4. minut - Za sada još uvek traje početno ispitivanje snaga. Dosta malih, sitnih, faulova na sredini terena koji ne dozvoljavaju žustriji tempo igre.

1. minut - Počela je utakmica napadom domaće ekipe. Negde je oko 4.000 navijača prisutno na stadionu u Ivanjici.

15.55 - Rezerve Crvene zvezde za današnju utakmicu su: Guteša, Stamenić, Katai, Kraso, Milunović, Bukari, Knežević, Mimović i Nikolić.

Na klupi Javora su: Raičević, Obradović, Ratković, Milošević, Aleksić, L. Petrović, Goronjić, T. Petrović, Šarić.

 

 

15.45 - U prethodnih pet utakmica, crveno-beli su slavili čak četiri puta (od toga dva puta u Ivanjici), dok je Javor uspeo da izvuče jedan remi na Marakani i to još 2020. godine.

15.35 - Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izuzetno ceni domaći tim, a više o tome - OVDE.

15.15 - Sa druge strane je trener Javora Radovan Ćurčić odlučio da izvede sledeću postavu:

Manojlović - Ilić, Leandro, Skoko, Tojčić - Dukure, Dolmagić - Eliomar, Marjanović, Selenić - Stjuart.

15.00 - Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je odlučio da bonus na utakmici bude Jovan Šljivić, dok će utakmicu sa klupe početi Osman Bukari. Ovo je startnih 11 gostiju:

Glazer - Mijailović, Spajić, Điga, Rodić - Hvang, Kanga - Olajinka, Šljivić, Ivanić - Endiaj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading