DRAMA POSLE IZVOĐENJA PENALA Partizan JEDVA do polufinala Kupa, Jovanović je junak

17:08 | 10-04-2024

Fudbal 0

Izuzetno uzbudljiva utakmica.

ata
ATA Images

Partizan se preko Voždovca plasirao u polufinale Kupa Srbije. Pitanje pobednika je bilo odlučeno posle izvođenja penala, pošto je regularni deo utakmice bio okončan sa 1:1.

Epitet junaka meča je, bez ikakve sumnje, pripao golmanu Aleksandru Jovanoviću, koji je odbranio čak tri jedanaesterca, uključujući i pobedonosni u četvrtoj seriji.

NOVE INFORMACIJE IZ HUMSKE Poznato kakva je sudbina Igora Duljaja na klupi Partizana

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Generalno, susret je bio poprilično miran i tih. Nije bilo mnogo šansi, niti atraktivnog fudbala. Ipak, u samoj završnici prvog poluvremena, crno-beli su uspeli da povedu preko Sameda Baždara, koji se u strelce upisao posle direktnog duela oči u oči sa golmanom Markom Gudžulićem.

Delovalo je da će domaći da odnesu pobedu, u nastavku su napravili nekoliko dobrih šansi i generalno su bili opasniji rival. Međutim, bio je dovoljan jedan trenutak nepažnje, Stefan Pirgić je sjajno "zalomio" po levoj strani i pogodio mrežu sa distance za izjednačenje u 88. minutu.

Partizan - Voždovac 1:1 (4:3 posle penala)

Strelci: Baždar 45+2', Pirgić 88'

Stadion: "Stadion Partizana"; Gledalaca: 2.000; Sudija: Ivan Stamenković (Beograd)

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Marković, Filipović, Antić - Ovusu (od 87. minuta Šćekić), Kastiljo - Kalulu (od 87. minuta Janković), Natho (od 59. minuta Zahid), Severina (od 59. minuta Nikolić) - Baždar (od 72. minuta Goh).

Voždovac (4-5-1): Gudžulić, Lukić, Savić (od 51. minuta Đurđević), Antonijević, Matić - Krpić, Pavlović (od 54. minuta Nešković), Pirgić, Vujanović, Rodrigo (od 54. minuta Flemings) - Teodorović (od 54. minuta Petrović).

PENALI

0:0 - Odbrana Jovanovića! Nešković je šutirao u levi ugao, ali je bio pročitan!
1:0 - Janković pogađa prvi penal za Partizan. Levi ugao, rutinski odrađeno.
1:1 - Đurđević pogodak. Po zemlji, ponovo levi ugao. Izjednačenje.
2:1 - Nikolić siguran. Desni ugao, po zemlji. Gudžulić se bacio u suprotnu stranu.
2:2 - Petrović izuzetno siguran. Pročitao ga je Jovanović, ali je udarac bio snažan i precizan.
3:2 - Antić je bio baš precizan. Šutirao je tik uz stativu i malo je nedostajalo Gudžuliću da odbrani, pošto ga je pročitao.
3:3 - Flemings se iskupio za promašeni penal tokom utakmice. Jovanović je, doduše, zamalo odbranio.
4:3 - Zahid posred gola. Vrlo sigurno izveden penal i pogodak.
4:3 - KRAJ! Jovanović je odbranio i treći penal na utakmici i tako poneo epitet junaka meča!

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA

96' - Poslednja šansa na utakmici, pošto je Partizan dobio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora. Zahid je šutirao, ali je pogodio živi zid. Izvodiće se penali.

88' - GOL! Pirgić je primio loptu na ivici kaznenog prostora, odigrao je jedan na jedan sa Filipovićem, "zalomio" ga je na desnu stranu i sjajno pogodio desni ugao gola.

83' - Sjajan napad Partizana, lopta je stigla do Filipovića koji je šutirao, ali je bio izblokiran. Igrači crno-belih su reklamirali penal, ali sudija nije ništa dosudio.

82' - Izveo je Voždovac korner, bio je sjajan centaršut, Petrović je sjajno skočio, dobro je i zahvatio loptu, ali je šutirao direktno u golmana Jovanovića. Lako je moglo da dođe do izjednačenja.

78' - Goh je po desnoj strani probio, ubacio je loptu, a da ju je Nikolić zahvatio, bilo bi izuzetno opasno. Odmah potom je Zahid šutirao, bio je blizu, ali je Gudžulić odbranio.

70' - Golman Jovanović je odbranio penal! Flemings je veoma loše šutirao, a čuvar mreže crno-belih mu je čak uhvatio "živu" loptu.

67' - Došlo je do VAR provere pošto je prvobitno dosuđeno igranje rukom Flemingsa. Ipak, postojala je sumnja da je zapravo Nikolić odigrao rukom, što je sudija proverio.

63' - Konačno nešto uzbuđenja na utakmici. Partizan je sjajno otvorio napad, Kalulu je ubacio loptu u kazneni prostor, ali je Nikolić u padu nije dobro zahvatio glavom, te je otišla van granica igrališta.

55' - Ponovo je došlo do zatišja na terenu, u šanse se retko ulazi. Voždovac je u određenoj meri pripretio, ali je bio bezopasan.

46' - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+2' - GOL! Baždar se ponovo našao oči u oči, ali ovoga puta nije previše "filozofirao". Šutirao je u desni ugao gola i rutinski se upisao u listu strelaca. Idealan kraj prvog poluvremena za Partizan.

45+2' - Kastiljo je pokušao sa velike udaljenosti, ali lak posao za Gudžulića.

43' - Velika šansa za Partizan, posle izvedenog kornera Filipović je glavom šutirao, ali je lopta bukvalno pogodila golmana Gudželića, koji je imao dosta sreće što nije bio savladan u ovoj situaciji.

42' - Partizan u završnici prvog poluvremena ozbiljnije preti, ovoga puta je Kalulu imao sjajnu šansu za pogodak.

41' - Kooonačno se nešto dogodilo. Severina je sa desnog boka u svom stilu "zalomio", šutirao je levom nogom u dalji ugao gola, ali je lopta prošla malo pored stative.

29' - Situacija na terenu se ponovo smirila, a onda je Severina šutirao jačom levom nogom sa oko 16 metara, ali je bio izblokiran.

24' - Prekid meča, tačniije, sudijski tajmaut. Igrači se osvežavaju usled vrućine.

18' - Kalulu je dobio loptu u prazan prostor, ali je bio previše iskosa. Uprkos tome, šutnuo je, a lopta je završila daleko preko gola.

10' - Ekipe još uvek nisu napravile makar polušansu. Partizan duže ima posed lopte, ali sa njome za sada ne radi ništa konkretno.

1' - Počela je utakmica, a prvi napad ima Voždovac. Tribine stadiona su prazne, što i nije čudno s obzirom na to da se meč igra u toku radnog vremena.

14.31 - Poznati su sastavi timova, trener Igor Duljaj je uvrstio Bibarsa Natha u prvu postavu.

14.30 - Dobar dan i dobro došli na blog našeg portala posvećen meču četvrtfinala Kupa Srbije u kome se sastaju Partizan i Voždovac. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Beograda.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading