VESTBRUK U TRANSU ZBOG NIKOLE: Rekorder po broju tripl-dablova NEVIĐENO nahvalio Jokića

20:50 | 26-09-2024

Košarka 0

Novi košarkaš Denvera govorio o Jokiću.

Rasel Vestbruk

Doveo je Denver tokom leta najzvučnije pojačanje u liku i delu Rasela Vestbruka koji je na danu otvorenom za medije priznao da mu je veliko olakšanje što će igrati u timu sa Nikolom Jokićem, a ne protiv njega.

Rekorder po broju tripl-dablova (199), je najpre upitan da li će biti rivaliteta sa srpskim centrom (trenutno na 130 tripl-dablova) oko rekorda.

- Nismo pričali o tome. Ne znam da li postoji ta trka uopšte, nismo razgovarali na tu temu. Nikola je najbolji košarkaš na svetu, igra na najvišem nivou i sve što nam je bitno jeste da pobeđujemo i to je to, verovatno bi vam i on to rekao.

Ne krije iskusni plejmejker da je veliki obožavalac igre Srbina.

- Imam veliko poštovanje prema Nikoli i svemu što je uradio u karijeri, mislim da on ima takvo mišljenje o meni. Zato smo se odmah dobro sporazumeli, osvojio je prsten, zna šta je potrebno za trofej i ja se nadam da ću pomoći Denveru da osvoji novu titulu. Volim košarku, volim da se zabavljam, teško je osvojiti titulu, dokle god mi kao tim igramo najbolje, živećemo sa rezultatom, ako to bude NBA prsten, super, ako ne, onda ću da naučim lekcije i izvučem pouke.

app AP Photo/David Zalubowski
 

Maltene iz svake reči Vestbruka izbija neviđeno poštovanje prema Jokiću.

- Samo biti na terenu sa Nikolom Jokićem je čast, zahvalan sam zbog toga. On radi toliko stvari na terenu koje druge igrače čine boljim, jedva čekam da uživam u tome. Nikola je najbolji igrač na svetu. Srećan sam što više neću igrati protiv njega i morati da skautiram njegovu igru.

Za kraj je bivši igrač Oklahome, Hjustona, Vašingtona i Los Anđeles Klipersa i Lejkersa priznao da je Jokić praktično nezaustavljiv na terenu.

- Sreći, nadaš se da će promašiti, ništa ne možete da uradite. Bukvalno je nečuveno. Želite da budete u njegovom timu, zbog čega sam počastovan što sam ovde - zaključio je Vestbruk.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading