VIŠE CRNOG NEGO BELOG U PODGORICI Obradović besneo, Mijović isključen, Karlik Džons prelomio "studente"

17:56 | 12-10-2024

Košarka 0

Kakav meč Partizana u Podgorici...

KK Partizan

Više se nije ni očekivalo. Nije objektivno ni moglo s obzirom na to da je Partizan pre manje od 48 sati odigrao meč u Madridu sa Realom.

Na kraju, više crnog nego belog u Podgorici i pobeda Partizana na gostovanju Studentskom centru - 60:80.

Šta reći za utakmicu u Podgorici gde je bilo zaista svačega? I to pred očima dvojice bivših fudbalera Partizana - Stevana Jovetića i Petra Grbića. Dodajmo i da crno-beli nisu računali na Tajrika Džonsa danas.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sa dosta energije su crno-beli započeli gostovanje "studentima". Nosio je Ife Lundberg napadački goste iz Beograda.

Dosta problema sa druge strane (i to tokom čitave utakmice) je pravio omaleni Erik Nil. Plejmejker Studentskog centra je hitrinom mučio odbranu čete Željka Obradovića.

 

 

Ipak, i takav Partizan je uspeo da iskontroliše rezultat i ode na prvi predah sa prednošću posle 10 minuta igre - 17:23.

Pravi "iks faktor" u drugoj deonici za crno-bele je bio Karlik Džons. Reprezentativac Južnog Sudana je za dva minuta na parketu ubacio čak 10 poena?!

Pogodio je tri vezane trojke, kod poslednje iznudio i faul i demonstrirao je klasu. Barem na ovim terenima ABA lige.

Dobro je tekao napad Partizana, pa je tako otišao vicešampion ABA lige na poluvreme sa plus 11 (35:46).

Ali, treća četvrtina je bila zaista nestvarna... Trajala je gotovo pola časa i videli smo sve i svašta. Najpre isključenje Petra Mijovića.

Trener Studentskog centra je besneo na sudije, uleteo je u teren, pa nije bilo druge nego da bude isključen sa utakmice.

 

 

I tu je utakmica dobila potpuno drugačiji smer. Nervoza na obe strane, serija izgubljenih lopti, užasnih pasova, katastrofalnih odluka u napadu...

Zaistaa je to bilo pomalo i mučno gledati. Besneo je i Obradović na igrače. Pogotovo Nakića i Pokuševskog koji su pružili, najblaže rečeno, skromnu partiju. Tako je Partizan u trećoj deonici ubacio tek 10 poena?! 

Koliko-toliko se ritam meča povratio u poslednjoj deonici. Konačno je bilo daleko više košarke, a u takvom ritmu se Partizan daleko bolje snašao.

Podigao je razliku na plus 14 (53:67) na početku poslednje četvrtine i suštinski tada - rešio pitanje pobednika.

Partizan sada ima učinak od četiri pobede na startu ABA lige i u narednom kolu ga čega gostovanje Zadru i to posle "duplog" kola Evrolige.

U pobedničkom sastavu najefikasniji su bili Karlik Džons, koji je ujedno bio i tas na vagi kada je u pitanju ova utakmica, sa 19 poena, Ife Lundberg je dodao 13, dok je Brendon Dejvis stao na 10.

Kod Studentskog centra su se istakli Emir Hadžibegovića sa 13 poena, dok su po 10 ubacili Erik Nil i Luka Bogavac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading