RIVAL KOJI NEMA ŠTA DA IZGUBI JE NAJOPASNIJI Dejan Stanković oprezan pred meč u Leskovcu

20:40 | 29-11-2023

Košarka 0

Fudbaleri Čukaričkog dočekuju Ferencvaroš u Ligi konferencija u četvrtak od 21 čas

Dejan Stanković
EPA

Šef stručnog štaba Fradija Dejan Stanković, naglasio je da njegove izabranike čeka važan duel na putu ka ostvarenju cilja, što je plasman u narednu fazu.

- Ovo je možda najvažnija utakmica, zbog toga što je sledeća. Ni prethodne nisu bile lake, grupa je zahtevna. Znamo šta nam je cilj i šta nam je činiti. U poslednje vreme možda igramo dobro, ali malo plodova ubiramo. Nadam se da ćemo sutra biti pravi, onako kako smo se spremili. Poznajem dobro ekipu Čukaričkog i sve u klubu. Znam kakva im je filozofija i rade fenomenalan posao. Retko ko bi imao hrabrosti za tako nešto. Dobar spoj iskustva i mladosti. Dobre, sveže mladosti koja će dati sve od sebe da nas pobedi. Verujem u ono što smo spremili i moje igrače - počeo je Stanković. 

Ocenio je strateg mađarskog tima i da je kvalitet rivala u grupi iznad nivoa Lige konferencija.


- Veoma važna utakmica jer ćemo u slučaju pobede biti nadomak cilja. Ovo nije grupa na nivou Lige konferencija, već Lige Evrope. Videli ste kako je Čukarički igrao protiv Fjorentine u prošlom meču. Moramo da budemo fokusirani svih 90 minuta ako želimo pobedu. Moramo da budemo direktni i fokusirani. U Evropi mali detalj može da donese velike stvari za tvoj tim. Znamo da možda možemo dalje uz bolju gol-razliku, ali je cilj da sačuvamo naš gol. Potom, imamo potencijal da damo gol. Možda u dve-tri utakmice nisam srećan egzekucijom. Moramo da zadržimo ubilački instinkt u napadu, to je glavni cilj.     

KRIZA U BUDIMPEŠTI Ferencvaroš i Dejan Stanković vezali četvrti meč bez pobede

Stanković je ocenio i da poslednji rezultati tima sa Banovog brda neće iznenaditi goste iz Budimpešte.

- Kada se igra Evropa to odnosi dosta energije i snage. Verujem da će Čukarički imati uspešnu sezonu. Detaljno smo ih analizirali i svesni smo da tu neće biti problema. Kada nemaš šta da izgubiš, igraćeš sa više rizika, sigurno nego u meču koji ima težinu rezultata. To je izazov i za klub, da se dokažu. To je lepo što imaju takvu priliku i retko gde tako nešto može da se nađe. Svaka čast Draganu Obradoviću i Vladimiru Matijaševiću na hrabrosti, ludosti, svemu što rade...  

Strateg Ferencvaroša je rekao i da očekuje nešto drugačiji Čukarički u odnosu na njihov prethodni susret.

- I sa Crvenom zvezdom, i sa Ferencvarošem sam debitovao u Evropi protiv Čukaričkog. Sigurno da jesu drugačiji u odnosu na prvi meč i vidim da su menjali formaciju. Prirodno je da se to desi posle teškog rezultata. Pokušavaš da tako dobiješ na sigurnosti, olakšaš momcima dalji rad i videćemo kako će formacijski izgledati, da li će igrati sa četiri ili pet pozadi. Postoje određene promene, što znači da neki igrači imaju drugačije zadatke.

Na kraju, osvrnuo se i na uslove na novoizgrađenom stadionu Dubočica u Leskovcu.


- Sigurno da je lepo igrati na novom objektu. Da Srbiji fali infrastruktura, fali. Da li će nekome smetati ili ne, to je okom vidljivo. Kada se prave novi stadionu, oni moraju da budu popunjeni. Lepa je ideja da se Evropa izmesti na jedan ovakav stadion - zaključio je Stanković.    

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading