OČAJNIH 10 MINUTA ODVELI CRNO-BELE U PORAZ Partizan pao kada je bilo najbitnije

22:20 | 19-01-2024

Košarka 0

Crno-beli posle loše četvrte četvrtine upisali novi poraz u Evroligi.

kk partizan
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Sjajno je Partizan igrao pola sata protiv Panatinaikosa. Ali, pao je kada je bilo najbitnije. Presudila je poslednja deonica koju su crno-beli očajno odigrali što ih je odvelo u poraz - 84:71!

Odlično je Bruno Kaboklo otvorio utakmicu. U potpunosti je dobio duel sa Matijasom Lesorom kojem je Brazilac ubacio u lice brzih pet poena.

Kada je malo stao Kaboklo, razigrao se Pi Džej Doužer koji je nastavio seriju Partizana koji je jedini problem imao sa izgubljenim loptama.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bilo ih je puno i na jednoj i na drugoj strani pa otuda ne čudi što je prva četvrtina okončana sa 18:16 u korist Panatinaikosa.

Tamo gde su u napadu stali Kabokli i Doužer nastavio je Džejlin Smit koji je vezao dva koša za Partizan. Dobro su se držali crno-beli do 15. minuta kada je usledio pad.

kk partizan EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
 

 

Morao je da reaguje Željko Obradovića na seriju Panatinaikosa od 9:2 za oduševljenje domaćih navijača u OAKA areni.

Na svu sreću, dobro su reagovali crno-beli. Stegli su odbranu, naterali domaće igrače na seriju izgubljenih lopti i na krilima Nanelija i društva izborili minimalan zaostatak na poluvremenu (42:40).

Za razliku od prvog dela, Partizan je u trećoj deonici izgubio samo dve lopte i to se odmah odrazilo na rezultat i znatno tečniju igru gostiju.

Doužer je nastavio da igra briljantno, sa druge strane isto tako i Kendrik Nan (mada je izgubio do tada već četiri lopte) i vladao je potpuni egal.

Tako je bilo sve i do ulaska u poslednju deonicu (58:58), a izjednačenje je poenima u poslednjoj sekundi treće deonice doneo zakucavanjem Matijas Lesor.

Kao da je to najavilo strašan pad Partizana u poslednjoj deonici. Ništa nije išlo crno-bele u napadu. Veliki broj promašaja, izgubljenih lopti...

kk partizan EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
 

 

Crno-beli su, primera radi, postigli tek 10 poena za sedam minuta igre. A tako se ne može protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi i svakako najskupljeg projekta.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bili su Kendrik Nan sa 21 poenom, Konstantinas Mitoglu sa 16 i Matijas Lesor koji je na 14 poena dodao i devet skokova.

Kod Partizana su se istakli Pi Džej Doužer sa 16 poena, Džejms Naneli sa 14 i Alen Smailagić sa 11, dok su svi ostali bili jednocifreni. 

Panatinaikos - Partizan 84:71

Dvorana: OAKA

Sudije: Huan Karlos Garsija (Španija), Emil Mogulkoč (Turska), Maksim Buber (Francuska).

Panatinaikos: Kalaicakis, Moraitis, Slukas 10, Samodurov, Papapetru, Grent 4, Nan 21, Lesor 14, Adetokunbo 6, Grigonis 10, Ernangomez 3, Mitoglu 16.

Partizan: Smit 6, Ledej 4, Koprivica 6, Smailagić 11, Jaramaz, Naneli 13, Trifunović 2, Anđušić 5, Doužer 16, Ponitka, Kaminski, Kaboklo 8.

Kraj utakmice!

Četvrta četvrtina:

39. minut - Čini se da je Partizan izgubio meč sa dve promašene trojke. Najpre Bruna Kabokla, potom i Džejmsa Nanelija. Na sve to je Brazilac napravio faul.

38. minut - Malo nade za crno-bele koji će tražiti poene sa linije penala posle faula nad Brunom Kaboklom.

37. minut - Tek 10 poena je ubacio Partizan za sedam minuta igre. Veoma su blizu poraza gosti.

35. minut - Slabo igra Partizan u četvrtoj deonici. Pogotovo u napadu. Kaboklo je napravio korake...

33. minut - Kakav trenutak za prvu trojku domaćina u drugom poluvremenu, Slukas je pogodio van linije 6,75.

Žoc Marko Metlaš
 

 

32. minut - Napravio je PAO seriju 6:0. Ako računamo i ono zakucavanje Lesora s kraja treće deonice to je 8:0. Obradović reaguje tajm-autom.

Treća četvrtina:

30. minut - Neverovatan potez Matijasa Lesora. Zakucao je u poslednjoj sekundi za egal pred poslednjih 10 minuta. 

29. minut - Evo vođstva crno-belih. Polako se bližimo odlučujućoj deonici, a tim Željka Obradović se dobro drži na vrelom gostovanju.

27. minut - Polako raste temperatura u OAKA areni. Nezadovoljni su domaći pojedinim sudijskim odlukama zbog čega se bune navijači i prave pritisak na aribtre.

26. minut - Sjajno zakucavanje Alena Smailagića na asistenciju Pi Džej Doužera posle televizijskog tajm-auta.

25. minut - Razigrao se Balša Koprivica koji je poentirao iz dva ofanzivna skoka. 

23. minut - Ne valja što je Džejms Naneli za samo dva minuta zaradio dva faula i to oba u napadu pa će jedan od najboljih igrača Partizana morati na klupu.

kk partizan EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
 

 

21. minut - Počelo je drugo poluvreme odličnom rolom Džejmsa Nanelija koji je vezao pet poena!

Druga četvrtina:

20. minut - Završio je Partizan poluvreme serijom 9:2. Šteta za poslednji napad kada je promašio Džejms Naneli, mada je Balša Koprivica mogao prethodno da doda do samog Doužera van linije 6,75.

19.minut - Traži dobitnu petorku trener Obradović. Kratko je držao na terenu Kaminskog koji je brzo opet otišao na klupu. Zaista slaba rola Amerikanca...

17. minut - U seriji od 8:2 je Panatinaikos. Dodatan problem za Partizan je taj što je Bruno Kaboklo zaradio već tri lične greške...

16. minut - Pogubili su potom gosti malo konce, pa je zbog nerezonskih poteza trener Obradović reagovao tajm-autom.

15. minut - Nastavlja se dobra igra crno-belih u napadu poenima Alena Smailagića na obruču. 

14. minut - Fantastičan potez Danila Anđušića! Pogodio je bek Partizana pod faulom i imaće priliku da izvuče tri poena iz ovog napada.

kk partizan EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
 

 

12. minut - U ekipi Partizana je sjajno Smit otvorio drugu deonicu sa dva vezana koša, dok je isto učinio i Kostas Adetokunbo. Tesna utakmica u OAKA areni.

11. minut - Otvorili su crno-beli drugu deonicu poenima Džejlina Smita koji je ostao sam na ziceru.

Prva četvrtina:

10. minut - Završio je Partizan prvu deonicu faulom u napadu Balše Koprivice, dok Kostas Slukas za pet sekundi nije uspeo da pogodi koš.

9. minut - Revija izgubljenih lopti na obe strane. Partizan je trenutno na tri, PAO ima duplo više, a posebno se ističe Doužer koji je ukrao tri lopte rivalu.

8. minut - Naterala je trojka Kendrika Nana Željka Obradovića da traži tajm-aut pošto su crno-beli u kontraritmu.

7. minut - Izgubio je Ognjen Jaramaz dve lopte, pa je trener Obradović rešio da ga stavi na klupu, a na teren ubaci Džejlina Smita.

kk partizan EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
 

 

5. minut - Još jedan pogodak van linije 6,75 za Doužera koji je takođe veoma dobro otvorio utakmicu. 

4. minut - Sjajna trojka Doužera za vođstvo Partizana!

3. minut - Odlično je otvorio utakmicu Bruno Kaboklo. Ne samo što napadački nosi crno-bele nego i u odbrani radi veliki posao na zaustavljanju Matijasa Lesora.

1. minut - Otvorio je Panatinaikos utakmicu poenima Kendrika Nana koji se odlično snašao posle finte, dok je na drugoj strani uzvratio Bruno Kaboklo.

20.10 - Kako javlja Sport klub, kapiten Partizana u odsustvu Kevina Pantera večeras neće biti Danilo Anđušić (dosadašnji zamenik kapitena), već će ta čast pripasti Urošu Trifunoviću.

20.00 - Trener Partizana Željko Obradović otkrio šta crno-beli moraju da urade da bi stigli do pobede u Atini.

 

 

19.45 - Zanimljiva je bila izjava trenera Panatinaikosa Ergina Atamana koji je najavio da bi njegov tim mogao da pretrpi "katastrofu" večeras.

19.30 - Bitno je da napomenemo da će crno-beli na vrućem gostovanju u Atini biti lišeni usluga kapitena Kevina Pantera koji je zbog povišene temperature ostao u Beogradu.

19.15 - Poštovani čitaoci, dobro nam došli u uživo prenos duela između Partizana i Panatinaikosa gde ćemo se potruditi da vam donesemo sve detalje sa utakmice.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading