SVE JE GOTOVO - DERBI U FINALU KUPA! Partizan slomio žilavu Vojvodinu i zakazao duel sa Zvezdom za trofej

23:05 | 16-02-2024

Košarka 0

Ono što smo svi čekali sada je i definitivno - u finalu Kupa Radivoja Koraća gledaćemo večiti derbi!

Balša Koprivica
Foto: KSS

Partizan - Vojvodina 80:67 (24:22, 14:19, 17:14, 20:16)

Hala Čair, Niš

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Dozijer, Kaminski;

Vojvodina: Kaningem, Banjac, Nedeljkov, Ljubičić, Rakićević, Zagrađanin, Bumbić, Savić, Nikolić, Ašćerić, Džonson, Vučetić.

Nakon Crvene zvezde, koja je ranije danas savladala Čačak 94, plasman u meč koji će odlučivati o tome ko će u svoje ruke uzeti "Žućkovu levicu" obezbedio je i Partizan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Crno-beli su, znatno teže nego što se očekivalo, u drugom polufinalnom meču savladali ekipu Vojvodine rezultatom 80:67.

Najefikasniji kod pobedničkog sastava bili su Frenk Kaminski i Džejms Naneli sa po 15 poena, a pratio ih je Zek Ledej sa 13.

Sa druge strane, kod Vojvodine je glavnu reč vodio Džared Kaningem sa 16 poena, a podršku je imao u Zoranu Nikoliću i Luki Ašćeriću, koji su dodali po deset.

Željko Obradović Bane T. Stojanovic/ATAImages
 

Loša vest za ekipu Željka Obradovića je već od starta bilo ponovno odsustvo Alena Smailagića, te je ponovo trofejni stručnjak sa Balšom Koprivicom krenuo od starta. To je rezultiralo sa nešto sporijim početkom meča, koji je više odgovarao ekipi iz Novog Sada.

Ranu fazu utakmice kod crno-belih obeležio je Uroš Trifunović, koji je sa dva pogotka za tri poena odveo Partizan na plus od šest poena, dok je standardno precizno igrao i Zek Ledej.

Sa druge strane, kod Novosađana je u uvodnim minutima dominirao Zoran Nikolić, koji je uspevao da protiv Balše Koprivice dođe do poena.

Finiš prve deonice pripao je Vojvodini, koja je preko Džareda Kaningema uspela da smanji prednost Partizana na samo dva poena nakon prvog desetominutnog perioda.

Katastrofalno je ekipa Željka Obradovića započela drugu deonicu meča sa novosadskim ABA 2 ligašem, te je u nekim trenucima delovalo da Partizan previše podcenjuje protivnika, koji kvalitetom uopšte ne odudara od ekipa sa kojima "parni valjak" igra svake nedelje u prvom rangu regionalnog takmičenja.

Ofanzivno crno-beli nisu imali gotovo nikakvu ideju, sve se svodilo na to da li će i šta iz pik en rola iskreirati Frenk Kaminski, dok je Vojvodina, sa druge strane, strpljivo čekala svoje šanse i poenima Zorana Nikolića u jednom trenutku došla i do prednosti, sredinom drugog kvartala.

Nakon egala koji je trajao nekoliko minuta, dobrim potezima Koprivice u finišu prvog poluvremena, Partizan je uspeo da na poluvreme odnese maksimalni plus od sedam poena.

Bilo je jasno da će Partizan morati da zaigra nešto konkretnije ukoliko hoće da se iole sačuva za potencijalno finale sa Crvenom zvezdom, a crno-beli su početkom drugog poluvremena delovali znatno angažovanije na svom delu terena.

Sa druge strane, poenima Koprivice i Nanelija ekipa Željka Obradovića uspela je da ode na nešto osetniji plus, da bi nakon pet vezanih poena Frenka Kaminskog razlika glasila 11 poena u korist srpskog predstavnika u Evroligi.

Upravo je američki centar srpskih korena bio neko ko je u tim trenucima delovao kao tas na vagi u korist Partizana, koji je na krilima njegovih dobrih poteza uspevao da se održi na dvocifrenom plusu.

U momentima kada se očekivalo da bi Partizan mogao da prelomi ovaj meč, Vojvodina je novom mini serijom, ovoga puta preko Luke Ašćerića, uspela da se ponovo spusti na dva poseda minusa i tako unese dramu u drugi meč polufinala Kupa Radivoja Koraća.

Džared Kaningem je bio čovek koji je vukao Novosađane u tim trenucima, dok se uglavnom poentiralo sa linije penala u tim trenucima. Poenima Nikolića u reketu, Vojvodina je na šest minuta do kraja meča došla na minus od samo tri poena.

Poenima Pantera i Nanelija u finišu Partizan je uspeo da se vrati na plus od sedam poena, da bi nakon slobodnih bacanja Ledeja i nesportskog faula Nikolića crno-beli ponovo otišli na dvocifren plus i tako rešili pitanje pobednika.

Alen FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg
 

Pre meča

20:55 - Ponovo nema Smailagića!

Loše vesti za Partizan, koji ni na ovom meču neće moći da računa na talentovanog centra, stoga je pitanje da li će Smailagić moći da pomogne i u potencijalnom finalu protiv Crvene zvezde.

20:50 - Dobro došli u naš lajv blog!

Nakon što je Crvena zvezda obezbedila plasman u finale, sada je na redu i Partizan, koji će se sastati sa novosadskom Vojvodinom.

Komentari(0)

Loading